Menu Zavřít

Vyšel návod k podnikání v Německu

7. 5. 2007
Autor: Euro.cz

Publikaci pro české zájemce, kteří chtějí podnikat v Německu, připravilo Euro Info Centrum Podnikatelského a inovačního centra BIC Plzeň. „Najdou zde stručné a přehledné informace o tom, jakým požadavkům podléhá podnikání ve službách v Německu, a to jak v rámci volného pohybu služeb, tak i při založení firmy v zahraničí,“ uvádí Eva Beranová z BIC.

BRAND24

Pomůže také posoudit, zda činnosti, do nichž se chtějí v Německu pustit, lze zařadit mezi přeshraniční poskytování služeb. „Například práce na živnostenský list může být jak legálním poskytováním služeb, tak nelegálním obcházením nutnosti získat pracovní povolení,“ dodala.

Brožuru, kterou připravilo EIC s experty, si vynutily opakující se dotazy živnostníků. BIC na ni získal grant úřadu vlády v rámci koncepce informování o evropských záležitostech v ČR. Příručku je možno si bezplatně vyžádat v EIC BIC Plzeň, Riegrova 1. Její elektronická verze je ke stažení na www.bic.cz/eic pod nadpisem Praktické příručky pro podnikatele. K dispozici má být rovněž v síti Eurocenter a na pracovištích hospodářské komory a Eures při úřadech práce.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).