Menu Zavřít

Vyberte si z kalendáře doprovodného programu

2. 6. 2003
Autor: Euro.cz

Brněnský Autosalon nejsou jen vystavené exponáty, ale také různé předváděcí akce. V ybrat si z pestré nabídky mohou motorističtí fandové i odborníci z různých oborů automobilového průmyslu či podnikový management zajímající se o možnosti obměny firemního vozového parku.

Na některé akce z doprovodného programu ve stručnosti upozorňujeme několika větami.

Pátek 6. června

Při tomto tzv. odborném dni se koná specializovaná automobilová konference Fleet Management 2003. Tato konference je určena osobám podílejícím se na rozhodnutí o výstavbě firemních flotil a pro jejich dodavatele, jmenovitě pro zástupce vrcholového vedení a fleet managery velkých a středních firem, obchodní ředitele, marketingové ředitele a specialisty na prodej korporátním klientům z firem dodávajících osobní a užitková vozidla, finanční služby a další produkty určené pro firemní flotily. Na této konferenci se bude hovořit o takových tématech, jako jsou trendy rozvoje firemního automobilového trhu, centralizace, integrace a outsourcing vnitřních služeb ve firmách, optimalizace řízení firemních flotil z pohledu top managementu i z pohledu fleet managera, technologické novinky a zajímavosti ze světa automobilizmu.

Sobota 7. června

První den veletrhu, kdy se otevřou brány veletrhu široké veřejnosti. V Kongresovém centru se koná Konference analytiků dopravních nehod s mezinárodní účastí. Na ní se mimo jiné bude hovořit o problematice znalecké činnosti v oblasti analýzy dopravních nehod či o poznatcích z řešení dopravních nehod na křižovatkách vybavených světelnou signalizací. Na řadu přijdou i některé praktické ukázky, jako například vzorový znalecký posudek s podporou simulačního programu.

Pondělí 9. června

V pavilonu A3 se koná seminář nazvaný Moderní pohonné hmoty a maziva pro motorová vozidla 2003. Pořádá jej Česká asociace petrolejářského průmyslu a obchodu. Na jeho programu je pět hlavních témat: 1. Pohonné hmoty pro motorová vozidla po roce 2005. Sortiment, jakostní ukazatele. Požadavky trhu. Prognóza spotřeby v ČR a v Evropě. 2. Alternativní pohonné hmoty pro motorová vozidla na bázi zemního plynu. Využití zemního plynu v dopravě. V yužití bioetanolu jako komponentu do automobilových benzinů. Panelová diskuze. 3. Jakost pohonných hmot na trhu v ČR. 4. Požadavky konstruktérů motorů automobilů na pohonné hmoty a maziva. V ývoj autoparku v ČR (diezelizace v ČR a ve střední Evropě). Příležitosti nových kapacit. 5. Mazací oleje - specifikace a užití v praxi.

Úterý 10. června

V administrativní budově BVV proběhne odborný seminář s názvem Nakládání s autovraky. Pořádá ho České centrum čistší produkce. Cílem tohoto semináře je diskutovat o současném stavu nakládání s autovraky v ČR a o připravovaných zákonných předpisech. Bude zaměřen na sběrné systémy, demontáž, úpravy a využívání materiálů získaných z autovraků. Dotkne se i problému financování. Přednášet budou přední odborníci z oborů, kterých se problematika autovraků dotýká. Tentýž den se koná i odborná konference Trendy automobilové logistiky. Zaměřená je na přiblížení aktuálních trendů v oblasti řešení pro podporu procesů logistiky v automobilovém průmyslu. Program tematicky směřuje do oblasti provázání procesů externí logistiky s vnitropodnikovými materiálovými toky a jejich podpory pomocí informačních technologií.

Středa 11. června a čtvrtek 12. června

Mezinárodní symposium „MOTORSYMPO 2003“ v posledních dnech veletrhu navazuje na tradiční setkání pracovníků v oblasti automobilového průmyslu, dopravy a legislativy. Jejím účelem je umožnit technické i uživatelské veřejnosti neformální výměnu nejnovějších poznatků a informací. Hlavními tématy na něm budou: zdokonalování průběhu spalovacího procesu a jeho modelování, optimalizace provozních režimů uplatněním elektroniky, palubní diagnostika, snižování spotřeby paliva a emisí škodlivin, modernizace palivových systémů, využívání alternativních paliv a pohonů ad.

Soutěže a ocenění

Na Autosalonu se konají soutěže pro širokou veřejnost, jsou zde ale také vyhlašovány výsledky odborných a profesních soutěží či ocenění nejlepších v oboru.

Hned na začátku veletrhu budou vyhlášeny výsledky soutěžní ankety Auto 4×4 roku 2003 o nejoblíbenější vůz s pohonem všech kol prodávaný na českém trhu v kategorii SUV (Sport Utility Vehicles), Off-road a Pick-up.

Z profesních vyhlašovatelů soutěží lze uvést Svaz autoopraven České republiky (SAČR), který v Brně vyhlásí hned tři vítěze:

1. Autoservis roku 2003 (ze soutěže o nejlepší autoservis roku 2003, který výrazně přispěl ke zlepšení kvality péče o zákazníka nebo zavedl zásadní opatření, která přispěla ke zlepšení v oblasti poskytování služeb, ekologie, bezpečnosti, ochrany zdraví při práci atd.),

2. Autoopravář roku 2003,

CONTENT24

3. Automechanik - junior 2003 (ze soutěže odborných znalostí a dovedností učebního oboru automechanik, určené pro žáky 3. ročníků).

ILUSTRAČNÍ FOTO: ARCHIV

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).