Menu Zavřít

Všechny cesty vedou k soudu

12. 2. 2007
Autor: Euro.cz

Kdo se nesoudil, ten jakoby by nepodnikal.Někdy se zdá, že snad v Česku ani nejde provozovat firmu poklidně, bez nutnosti bít se za své obchodní nároky u soudu. I v tomto Profitu přinášíme zase pár smutných podnikatelských příběhů, ve kterých rozhodne až klepnutí soudcovského kladívka.

Kdo se nesoudil, ten jakoby by nepodnikal.

Někdy se zdá, že snad v Česku ani nejde provozovat firmu poklidně, bez nutnosti bít se za své obchodní nároky u soudu. I v tomto Profitu přinášíme zase pár smutných podnikatelských příběhů, ve kterých rozhodne až klepnutí soudcovského kladívka.

Vyprávět své by mohli třeba lidé z firmy Nádraží. Ta kdysi uzavřela s Českými drahami smlouvu o nájmu pražské stanice Vyšehrad. Dráhy ale později prohlásily kontrakt za neplatný a teď vypisují soutěž na nového investora. Firmě Nádraží nezbylo než hnát věc k soudu a chtít náhradu milionů, které mezitím investovala.

BRAND24

To problém stavební firmy Trigema čítá jen slabého čtvrt milionku. Tolik na společnosti požadovala starostka Roztok u Prahy jako „dar“ místní škole. Výměnou za tuto sumičku neměla blokovat kolaudaci hotelu, který firma postavila. Starostka také podepsala stavební uzávěru, kvůli které společnost prý tratí další desítky milionů a podala stížnost k Nejvyššímu soudu.

A co vy, už za sebou máte svůj první soud? Pokud ne, napraví to třeba nový zákoník práce. O jeho dalším nešťastném ustanovení píšeme na straně 28. „Odstoupení od pracovní smlouvy“ možná zajistí justici spoustu další práce.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).