Menu Zavřít

Volvo stahuje auta do servisů

20. 9. 2004
Autor: Euro.cz

HROZÍ POŽÁR MOTORU Švédské Volvo, jehož výrobky jsou známé ve světě svou spolehlivostí a bezpečností, svolává statisíce majitelů vozů této značky do servisů. Důvodem je technická závada, která může způsobit požár motoru. "Jedná se o elektronický modul, který kontroluje funkci chladicích vrtulí," řekl mluvčí Volva Christer Gustafsson.

**HROZÍ POŽÁR MOTORU

BRAND24

Švédské Volvo, jehož výrobky jsou známé ve světě svou spolehlivostí a bezpečností, svolává statisíce majitelů vozů této značky do servisů.

Důvodem je technická závada, která může způsobit požár motoru. „Jedná se o elektronický modul, který kontroluje funkci chladicích vrtulí,“ řekl mluvčí Volva Christer Gustafsson. „Obešleme 460 tisíc aut po celém světě, jde o největší akci Volva tohoto druhu v historii.“ N avštívit opravnu musí majitelé modelů S 80, S 60, V 70 a XC 70, vyrobených převážně v letech 2000 a 2001. „Postiženi jsou také někteří motoristé, kteří mají auto z roku 1999,“ uvedl Gustafsson. V České republice se akce týká sedmi set vlastníků. „Budeme je svolávat dopisy, maily nebo telefonáty, vždy podle konkrétní situace a potřeby. Budou to dělat naši dealeři,“ uvádí se v prohlášení společnosti Volvo Auto Czech. Co přesně výše zmíněným automobilům hrozí? Kvůli krátkému spojení elektrického obvodu se může výše uvedený modul přehřát a nakonec dojít i k požáru. „Potíže se s větší pravděpodobností projeví hlavně při pomalé jízdě v horkém počasí,“ tvrdí automobilka. Současná operace není pro Volvo prvním „recallem“. Již dříve značka svolávala více než sto tisíc majitelů sedanů modelu 850 kvůli závadě na palivové nádrži.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).