Menu Zavřít

Volný pád pokračuje

29. 2. 2008
Autor: Euro.cz

Akcie firmy míří ke dnu

Skupina autobazarů AAA Auto vykázala loni ztrátu 4,9 milionu eur, tedy v přepočtu asi 120 milionů korun. O rok dříve měla zisk sedm milionů eur, tedy zhruba 175 milionů korun. Ztráta je vyšší, než očekával trh, který ji odhadoval kolem 1,2 milionu eur.
Prvotní informace o ztrátě vyšla najevo před čtyřmi týdny. Navíc se proslýchá, že podobné zprávy z firmy prosakovaly už loni na podzim. Majitel společnosti Anthony Denny popírá, že by o problémech věděl. Jeho výroky z měsíc staré tiskové zprávy však jednoznačně prokazují, že společnost si byla možných potíží na Balkáně vědoma už během roadshow pro investory a primární emise akcií na pražské burze.
Akcie po zveřejnění definitivní výše ztráty zahájily další sestup o úctyhodných 7,7 procenta, a dosáhly tak rekordního propadu vůči upisovací ceně, když uzavřely na kurzu 22,30 koruny za akcii.
AAA Auto slibuje návrat k zisku a oznámila metody, díky nimž toho chce dosáhnout. „Firma bude muset po nedávném oznámení o propadu zisku obnovit důvěru investorů,“ uvedla v komentáři společnost Atlantik FT. Pozitivní je, že firma chce zpomalit další expanzi a odložit vstup na Ukrajinu a do Ruska, tedy na trhy ještě náročnější, než je Balkán.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).