Menu Zavřít

Vlastník televize Nova navýšil zisk o 22 procent. Nejvíce vydělává v Česku

9. 2. 2017
Autor: CME

Mediální společnosti Central European Media Enterprises (CME) vzrostl loni meziročně provozní zisk před odpisy a amortizací (OIBDA) o 22 procent na 150 milionů dolarů (zhruba 3,79 miliardy korun). CME v Česku vlastní televizi Nova a další stanice. Celkové výnosy firmy stouply o pět procent na 638 milionů dolarů (asi 16,12 miliardy korun). Hlavním akcionářem CME, sídlící na britských Bermudách, je americká mediální skupina Time Warner.

Trh s televizní reklamou se v roce 2016 v šesti zemích, kde CME působí, zvýšil podle firmy o šest procent a výnosy z reklamy stouply o pět procent. Vzrostly také poplatky od provozovatelů kabelových a satelitních platforem za distribuci kanálů CME a příjmy z předplatného, a to o osm procent, podle společnosti díky zvýšení počtu odběratelů.

CME vedle České republiky provozuje televize i na Slovensku, v Bulharsku, Rumunsku, Chorvatsku a ve Slovinsku. Největšího provozního zisku OIBDA dosáhla firma v Česku, kde činil 77 milionů dolarů (zhruba 1,95 miliardy korun). Meziročně OIBDA v Česku stoupla o zhruba sedm procent. Výnosy se v Česku zvýšily o 4,2 procenta na 190,4 milionu dolarů (4,8 miliardy korun).

BRAND24

Součástí CME je společnost CET 21, která je držitelem licencí na vysílání televizních stanic Nova, Nova Cinema, Nova Sport, Nova 2, Nova Action, Nova Gold a Nova International.

Čtěte dále:

Švédové odchází z Primy. Většinu televize už vlastní podnikatel Zach

Skončí Nova jako Markíza? Odchod z DVB-T nevylučuje

CME se zbavuje antén. Na Slovensku přejde na satelit a kabel


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).