Menu Zavřít

Vladimír Kovář: Na věci se nešetří, ale vydělává

9. 12. 2012
Autor: E15 Anna Vacková

Společnost Unicorn si lidé spojují hlavně se softwarem, její záběr je ale daleko širší. „Portfolio máme poměrně široké, od úklidových služeb v domácnostech zaměstnanců až po pronájem jachet,“ říká její majitel Vladimír Kovář.

*Euro: Skupina Unicorn utržila v roce 2011 více než 1,32 miliardy korun. Jak velkou část tvoří váš vlastní software?

Zhruba 95 procent obratu. Ale pozor, to je obrat z IT aktivit Unicornu, vedle toho máme spoustu servisních firem, které se starají o zaměstnanecká auta, mobily, kancelářské budovy, ale i soukromé domy našich lidí. Dohromady se tedy blížíme k obratu půldruhé miliardy korun a pro letošní rok by to mohlo být až kolem 1,6 až 1,7 miliardy korun.

*Euro: Kromě několika společností orientovaných na IT je součástí konglomerátu firem i cestovní agentura, jízdárna koní, penziony, hotely nebo půjčovna jachet. Tyto aktivity jsou spíše servisním prvkem v rámci celého Unicornu, koníčkem, nebo se jedná o byznys i mimo skupinu?

V Unicornu je nás zhruba tisíc, a přestože je firma 22 let stará, její kolektiv je poměrně mladý. A právě po mladých, šikovných lidech je na trhu obrovská poptávka. Aby ti ¬dobří a nejlepší pracovali pro nás, je fajn jim život zpříjemnit, už třeba jen proto, aby je práce bavila. Dělat software je sice prima, ale na druhou stranu, že by to byla superzábava? Většinou jsou naši zaměstnanci normální, chytří a sympaticky vypadající lidé a já se jen snažím jim nabídnout možnost zajímavé relaxace, ať v rámci korporátní činnosti či pro soukromé účely.

*Euro: Máte i vlastní stavební firmu. Budujete pro své zaměstnance kolonii domků jako před lety Baťa?

Ta firma buď pro zaměstnance Unicornu staví, anebo – což je častější – pro ně zajišťuje stavební dozor. Všechno zdokumentuje, nafotí a následně vloží do našeho systému Unicorn Universe. Je to výhodné pro naše zaměstnance, kteří se mohou plně soustředit na práci a nemusejí řešit spoustu nepříjemností spojených s pořizováním bydlení. Celkově bych řekl, že je to taková synergie k našemu hlavnímu podnikání. Pravdou ale je, že s rozvojem celého Unicornu se snažím tyto aktivity co nejvíce profesionalizovat, aby byly plně využitelné i mimo skupinu.

Kompletní rozhovor naleznete v aktuálním čísle týdeníku Euro

BRAND24


Čtěte také:

Kovář opraví Petrovu boudu, investuje 80 milionů

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).