Menu Zavřít

Vláda shání autobusy pro evropské úředníky

28. 4. 2008
Autor: Euro.cz

Úřad vlády vypisuje veřejnou zakázku na autobusovou přepravu a navazující služby včetně zajištění řidičů, servisu či průvodcovských služeb v souvislosti s předsednictvím Česka v Radě Evropské unie.

„Autobusy budou sloužit k dopravě delegací, které budou v první polovině příštího roku přijíždět do Prahy i na jiná místa v zemi na nejrůznější schůzky Unie, ale i kulturní akce, přibližuje zakázku mluvčí místopředsedy vlády pro evropské záležitosti Michaela Jelínková. Vítěz veřejné soutěže bude muset poskytnout zhruba dvacítku autobusů a tři minibusy na dobu celkem přibližně 30 dní, a to od letošního prosince do června 2009.

BRAND24

Mezi kritéria zakázky bude podle Jelínkové kromě nabízené ceny patřit kvalita vybavení, stáří vozidel a nabízené řešení náhrady vozidel a řidičů během konání akcí. Zájemci mohou své nabídky posílat na úřad vlády do 9. června. Více informací lze nalézt v Informačním systému o veřejných zakázkách.

Česko bude v první polovině příštího roku předsedat Unii poprvé. Během té doby se v Česku uskuteční 11 neformálních ministerských zasedání, řada dalších jednání na vládní nebo ministerské úrovni a k tomu asi 200 pracovních schůzek a konferencí. Neformální schůzky ministrů se mají konat například v hlavním městě, v Brně, Olomouci či Ostravě. Regiony, které nebudou hostit ministerská jednání, mají šanci uspořádat menší akce typu pracovních schůzek. Českou republiku má během té doby navštívit zhruba 30 tisíc delegátů a novinářů.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).