Menu Zavřít

Vítěz tendru na nové pušky může být znám na konci ledna

5. 1. 2010
Autor: profit

Vítěz tendru na dodávky osmi tisíc nových pušek pro armádu může být vyhlášen na přelomu ledna a února. O zakázku za 1,5 miliardy korun soupeří Česká zbrojovka a MPI Group.

Autor: Profit

BRAND24

Cílem obchodní soutěže je nahradit samopaly vzor 58, které jsou po padesáti letech ve výzbroji zastaralé. Obě předložené nabídky podle Ministerstva obrany splnily potřebné náležitosti. Komise však po jejich vyhodnocení vítěze určit nemusí, vše záleží na obsahu předložených návrhů. Pro výsledné posuzování bude rozhodující výhradně cena, celková výhodnost dodávky z hlediska potřeb české armády a splnění zákonných podmínek, uvedl mluvčí ministerstva Jan Pejšek.

Česká zbrojovka nabízí nový typ pušky ČZ 805. V minulosti opakovaně upozorňovala, že ministerstvo by mělo přihlížet i k tomu, že jde o domácího výrobce. Zvláště v době ekonomické krize by zakázka pro zbrojovku znamenala jistotu práce pro zaměstnance pozitivní vliv i na situaci v celém regionu. MPI Group, která už dříve armádě dodala například obrněná vozidla Dingo či izraelské bezpilotní letouny, zřejmě nabídne výrobky belgické zbrojovky Herstal.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).