Menu Zavřít

veřejné zakázky

17. 7. 2006
Autor: Euro.cz

Komunikace v průmyslové zóně Triangle na Žatecku vybudují firmy, vybrané krajským úřadem Ústeckého kraje. Nejdražší ze zakázek (345 milionů korun) se týká silnice druhé třídy číslo 250 mezi Žatcem a obcí Bitozeves. Na 325 milionů přijde spojnice obcí Velemyšleves a Staňkovice.

  • Komunikace v průmyslové zóně Triangle na Žatecku vybudují firmy, vybrané krajským úřadem Ústeckého kraje. Nejdražší ze zakázek (345 milionů korun) se týká silnice druhé třídy číslo 250 mezi Žatcem a obcí Bitozeves. Na 325 milionů přijde spojnice obcí Velemyšleves a Staňkovice. Na 195 milionů je odhadována cena zakázky, týkající se propojení obcí Minice a Bitozeves. Za 75 milionů korun má vzniknout první etapa doprovodné komunikace k rychlostní silnici R7. Účelové komunikace v areálu přijdou na 70 milionů korun.
    • Modernizaci traťového úseku mezi pražskou Libní a Běchovicemi chystá státní organizace Správa železniční dopravní cesty. Součástí zakázky za více než 2,2 miliardy korun je mimo jiné rekonstrukce železničního svršku i spodku či nástupišť. Firma se postará také o protihluková opatření či trakční vedení. Celkem se jedná o téměř 33,5 kilometru kolejí, 74 výhybek, 15 mostů a pět nástupišť.
    • Výrobu a distribuci tiskopisů týkajících se živnostenského podnikání zajistí firma vybraná ministerstvem průmyslu a obchodu. Předmětem zakázky je polygrafické zpracování, výroba, balení, uskladnění a kompletace tiskopisů, jejich distribuce a průběžné doplňování.
    • Hardware a software pro personální aplikace poptává příspěvková organizace Městská nemocnice Ostrava. Programy mají sloužit k plánování směn, dovolených, pracovních cest, stravování či správě Fondu kulturních a sociálních potřeb. Nemocnice má zájem také o e-learningové kurzy (MS Office, angličtina, kurzy manažerské akademie, QMS). Součástí zakázky je také dodávka serverové infrastruktury a PC sestav.
    • Stavební práce při první etapě projektu Centrum Černá louka zajistí firma, vybraná ostravským magistrátem. Součástí zakázky je zhotovení areálu Miniuni, hradního náměstí v prostoru před vstupem do Slezskoostravského hradu, úpravy hradu, zhotovení ploch pro hry, parkovacích míst, komunikací pro pěší a dalších prvků. Cena první etapy je odhadována na 90 milionů korun.
    • Správu domů, bytů a nebytových prostorů ve vlastnictví statutárního města Plzně zajistí vítěz veřejné zakázky. Součástí zakázky je také příprava podkladů pro jejich případný prodej a zajištění ustavujících schůzí společenství vlastníků jednotek.
    • Úklid objektu Hollar na pražském Smetanově nábřeží je předmětem veřejné zakázky, vyhlášené Fakultou sociálních věd Univerzity Karlovy.
    • Nová cyklostezka a dráha pro in-line brusle by mohla vzniknout místo zaniklé trati mezi stanicemi Lupěné - Hoštejn na Šumpersku. České dráhy tam před několika dny ukončily provoz poté, co zprovoznily novou, rychlejší trať na hlavním koridoru z České Třebové do Zábřehu na Moravě. O nepoužívaný úsek má nyní zájem radnice v Zábřehu, plánovaná investice do přeměny by si vyžádala kolem 10 milionů korun.
    • Výstavbu objektu s 46 chráněnými byty zajistí firma vybraná radnicí města Lázně Bohdaneč na Pardubicku. Součástí zakázky za 38 milionů korun je vybudování přípojek inženýrských sítí a přístupových komunikací.
    • Areál dolu Hlubina v Ostravě projde obnovou. Rekonstrukci vybraných objektů této národní kulturní památky zajistí vítěz veřejné zakázky, vyhlášené státním podnikem DIAMO. Jedná se zejména o statické zajištění objektů, výměnu stropních konstrukcí, opravu vnějších i vnitřních omítek, obnovu inženýrských sítí, instalací, vytápění a podobně.
    • Nové výtahy v domech patřících městu plánuje instalovat radnice v Karviné. V letech 2007-10 chce za celkem 67 milionů korun dodat bezriziková moderní zařízení. Součástí zakázky je také zpracování projektové dokumentace na každý výtah samostatně.
    • Patnáct nových radarů koupí Správa služeb Městské policie hlavního města Prahy. Jsou určeny k zástavbě do vozidel. V další veřejné zakázce vybírá také nová osobní vozidla.
    • Rekonstrukci obvodového pláště budovy v Trojské ulici v Praze 8 chystá Česká správa sociálního zabezpečení. Předběžná cena zakázky činí 33 milionů korun bez DPH.
    • Provozovatele stravovacích služeb pro své zaměstnance hledá ministerstvo práce a sociálních věcí. Zakázka se týká pracoviště v Praze 2, možné je ale rozšíření o další objekty. Celkem se jedná o 450 porcí denně.
    • Dvoupodlažní podzemní garáže vzniknou na náměstíčku Kafkova -Wüchterlova v pražských Dejvicích. Vítěz zakázky, vypsané radnicí Prahy 6, vybuduje 116 parkovacích stání, upraví prostor a zajistí přípojky a přeložky sítí. Cena zakázky je odhadována na 92,5 milionu korun.
    • Areál Jezuitské koleje v Kutné Hoře čeká rekonstrukce. Firmu na stavební práce za téměř 21 milionů korun vybírá Krajský úřad Středočeského kraje.
    • O zajištění ostrahy areálu má zájem příspěvková organizace Fakultní nemocnice Královské Vinohrady Praha. Součástí zakázky je ochrana majetku a osob, služba na vrátnicích, pochůzková strážní služba, dohled nad EPS a ostraha v pavilonech N. Smlouva s vítězem bude uzavřena na období pěti let počínaje letošním říjnem.
    • Rekonstrukci základní školy připravuje obec Bojanov na Chrudimsku. Za 30 milionů korun dojde mimo jiné k zateplení budovy či k rozšíření provozu kuchyně a jeho modernizaci.
    • Počítačové sestavy včetně monitorů koupí Vysoká škola ekonomická v Praze. V první etapě má zájem o 20 kusů, do konce června 2008 je možná dodávka až 400 sestav.
    • Pronájem části Pavlínina dvora nabízí radnice v Šumperku. Konkrétně se jedná o jižní křídlo a jižní část východního křídla areálu u Fialovy ulice. Cílem je zajištění provozu ubytovacích kapacit v těchto prostorách, jakož i kulturních a vzdělávacích činností. Vítěz získá smlouvu na období šesti let počínaje lednem 2007.
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).