Menu Zavřít

Včera odstartoval jubilejní desátý ročník soutěže Zlatá koruna

2. 3. 2012
Autor: profit

Začátek března je už tradičně spojený se zahájením soutěže Zlatá koruna, letos se toto prestižní ocenění finančních produktů bude udělovat podesáté. Nad jubilejním desátým ročníkem Zlaté koruny opět převzal záštitu ministr financí ČR Miroslav Kalousek.

Foto: Zlatá koruna

 V rámci nového ročníku došlo k inovaci soutěžních kategorií. Finanční akademie, odborná porota soutěže, bude mít například poprvé možnost porovnat služby obchodníků s cennými papíry.

Finanční společnosti mohou v letošním ročníku přihlásit produkty do 14 kategorií. Novou kategorií je Obchodování s cennými papíry. Kvůli postupnému vývoji produktů na finančním trhu naopak zaniknou kategorie Elektronické bankovnictví a Leasing (pro spotřebitele). Tradičně budou uděleny i tři hlavní ceny – Novinka roku, Cena veřejnosti a Cena podnikatelů.

Soutěž Zlatá koruna si za dobu své desetileté existence získala renomé jak mezi odborníky, tak u široké veřejnosti. Jako jediná hodnotí celé spektrum nabídky na trhu. Do hodnocení je zapojeno 385 odborníků, kteří tvoří porotu soutěže, Finanční akademii. Své finanční favority ale volí i veřejnost - v hlasování o Cenu veřejnosti a Cenu podnikatelů bylo v loňském roce odevzdáno téměř 144 tisíc hlasů.

Zlatá koruna letos slaví deset let. Když jsme tuto soutěž v roce 2003 zakládali, chtěli jsme prostřednictvím hodnocení kvality finančních produktů poskytovat klientům vodítko pro lepší orientaci v neustále se rozšiřující nabídce na trhu. To se, myslím, podařilo. Podle posledního výzkumu je Zlatá koruna pro 73 procent lidí zárukou důvěryhodnosti, 61 procent lidí motivuje k vyhledávání informací o finančních produktech a 52 procent lidí připouští její vliv při rozhodování, jaký produkt si vybrat,“ poznamenal ředitel soutěže Zlatá koruna Pavel Doležal.

CONTENT24

Veřejnost se může do soutěže zapojit prostřednictvím stránek www.zlatakoruna.info, kde nyní probíhá nominační kolo. Dvacet nejúspěšnějších produktů postoupí v dubnu do finálového hlasování. To bude probíhat jak na internetu, tak prostřednictvím SMS zpráv, a rozhodne o konečných vítězích. V této chvíli probíhá také hlasování o Cenu podnikatelů, která je určena nejoblíbenějším produktům pro malé a střední podnikatele. Letos bude Cena podnikatelů udělena popáté.

Generálním partnerem soutěže Zlatá koruna je OVB Allfinanz, přední poradenská společnost v oblasti osobních a rodinných financí. Výsledky soutěže budou vyhlášeny 7. června v Top Hotelu Praha.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).