Menu Zavřít

Vašina místo Mahlera, Rakowski do Polska

28. 10. 2010
Autor: Euro.cz

T-Mobile

BRAND24

Český T-Mobile, největší ryze mobilní operátor na lokálním trhu, bude mít po deseti letech nového šéfa. S platností od 1. ledna usedne do ředitelského křesla po odcházejícím Rolandu Mahlerovi Milan Vašina, který ve skupině Deutsche Telekom pracuje již od roku 1997. Jedenačtyřicetiletý Vašina se stane teprve třetím šéfem operátora, který se dříve jmenoval Paegas. Zároveň bude prvním českým ředitelem českého T-Mobilu v jeho čtrnáctileté historii.
Sám Mahler se před časem vyjádřil, že firma bude potřebovat ředitele, který má zkušenosti nejen s mobilním byznysem, ale i pevnými linkami, tedy konvergovanou nabídkou telekomunikačních služeb. A tyto předpoklady Vašina dokonale naplňuje. Posledních osm let pracoval pro Deutsche Telekom na Slovensku, nejprve jako ředitel marketingu mobilního operátora T-Mobile (v minulosti vystupující pod názvem EuroTel Bratislava), poté tři roky dokonce jako generální ředitel. Letos v létě, když se slovenský T-Mobile spojil se svou mateřskou společností Slovak Telekom, podobně jako například někdejší Český Telecom fúzoval s českým Eurotelem do Telefóniky O2, se Vašina stal výkonným ředitelem pro marketing, prodej a služby zákazníkům, a „pravou rukou“ šéfa slovenského Telekomu Jozefa Majoroše.
„Český T-Mobile prošel neuvěřitelným vývojem, z pozice dvojky mobilního trhu se stal jasnou jedničkou a dobře se etabloval i na trhu pevných linek. Pokračovat v krocích Rolanda Mahlera je pro mne největší výzvou,“ prohlásil nový šéf. Vašina v českém T-Mobilu pracoval od roku 1997 do svého odchodu na Slovensko, nejprve jako manažer marketingové komunikace, v letech 2001 až 2002 byl marketingovým manažerem pro rezidenční segment. Tento absolvent ekonomické fakulty Brněnské zemědělské univerzity v minulosti vystřídal několik marketingových pozic ve společnostech Benckiser či RJ Reynolds.
K Vašinovým prvním úkolům v nové pozici bude patřit nalezení nového obchodního ředitele českého T-Mobilu. Miroslav Rakowski, dosavadní šéf úseku prodeje a služeb zákazníkům, jak je pozice oficiálně nazvána, totiž odchází do Polska. Tam bude šéfovat společnosti Polska Telefonia Cyfrowa (PTC), která rovněž spadá do skupiny Deutsche Telekom a na tamním trhu obsluhuje více než třináct milionů mobilních zákazníků. Rakowski pracoval pro český T-Mobile přes osm let, předtím vedl obchod kosmetické firmy Coty Poland, takže se vrací do známého prostředí.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).