Menu Zavřít

Václav Klaus a ceny benzinu

25. 7. 2005
Autor: Euro.cz

PSALI JSME PŘED 15 LETY Václav Klaus, federální ministr financí, v souvislosti se zdražením benzinu prohlásil, že situaci s palivy pro motoristy vyřešíme teprve tehdy, až budou naše vnitřní ceny a kurzy takové, aby se obyvatelům jihočeských, jihomoravských a jihoslovenských vesnic vyplatilo dojet si pro benzin k první rakouské pumpě.

PSALI JSME PŘED 15 LETY

Václav Klaus, federální ministr financí, v souvislosti se zdražením benzinu prohlásil, že situaci s palivy pro motoristy vyřešíme teprve tehdy, až budou naše vnitřní ceny a kurzy takové, aby se obyvatelům jihočeských, jihomoravských a jihoslovenských vesnic vyplatilo dojet si pro benzin k první rakouské pumpě. Toto prohlášení je víceméně vágní. Občan chce slyšet, zda k tomu dojde, případně kdy k tomu dojde. V Rakousku totiž stojí litr benzinu Super přes 12 šilinků. Zhruba tedy tolik, co u nás v korunách. Jak známo, šilink s korunou se zatím však jedna ku jedné nikde nepoměřuje. Znamená Klausovo prohlášení, že ceny benzinu u nás budou znovu značně stoupat?

BRAND24

Navíc v Československu je průměrná měsíční mzda pod hranicí tří a půl tisíce korun, v Rakousku se točí kolem 30 000 šilinků. Čeká nás překlenout či zasypat slušnou propast.

(Profit č. 2/1990)

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).