Menu Zavřít

V Teplicích vznikne multifunkční hala

6. 2. 2006
Autor: Euro.cz

Na jaře začne se zpožděním v Teplicích stavba kryté multifunkční haly. Radní nyní schválili konečný projekt budovy za více než 160 milionů korun. Navýšení ceny oproti původnímu plánu musí v březnu ještě schválit zastupitelé. Projektanti předložili svůj návrh radním několikrát, vždy však překročil radnicí požadovaný finanční limit.

Nakonec radní zredukovali náklady na stavbu tím, že vypustili zavedení klimatizace v pokojích a podobně. Město nyní vypsalo výběrové řízení na dodavatele stavby.

BRAND24

Hala bude stát v sousedství teplického fotbalového stadionu. Potřebné pozemky již magistrát vykoupil. Pokud se nebudou přípravné práce protahovat, mohli by sportovci halu využívat začátkem roku 2007.

Sportoviště bude mít kapacitu pro 600 lidí a sloužit bude pro všechny halové sporty. Profesionální i amatérská družstva zde budou moci trénovat i sálovou kopanou, florbal, judo, tenis nebo box. Město ještě uvažuje o hřišti pro squash nebo o bowlingu. V zázemí budou mít sportovci šest šaten. Provozovatelem haly bude město, nebo soukromník. Náklady na provoz by podle primátora Jaroslava Kubery měly pokrýt ceny za pronájem.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).