Menu Zavřít

V soutěži o revitalizaci ostrova Santos zvítězil ateliér Florart

11. 5. 2010
Autor: profit

V soutěži o zpracování studie revitalizace lesoparku na ostrově Santos v Sušici zvítězil ateliér Florart z Uherského Brodu. Proměnu ostrova podpoří grantem nadace Proměny.

Ostrov Santos

Autor: Nadace-Promeny.cz

BRAND24

Vyhlašovatelé soutěže i Město Sušice ocenili u vítězného návrhu citlivý přístup k místu a udržitelnost řešení, ve kterém se nenápadně opakuje motiv lodi. „Sušický ostrov Santos je skutečně výjimečnou lokalitou. Přístup k jejímu budoucímu řešení se sice v jednotlivých soutěžních návrzích lišil, ve všech bylo ale cítit silné okouzlení místem,“ uvedla ředitelka nadace Proměny Gabriela Navrátilová. Vítěze soutěže ještě potvrdí správní rada.

Sušický projekt čeká minimálně tříletá revitalizace. Konečná výše nákladů bude známa po upřesnění návrhu v jednotlivých stupních projektové dokumentace, tedy v druhé polovině příštího roku. Při prezentaci projektu na podzim letošního roku budou moci místní obyvatelé dávat připomínky k návrhu. Nadace Proměny může takový projekt podpořit částkou až 25 milionů korun. Nadaci podporuje skupina KKCG podnikatele Karla Komárka.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).