Menu Zavřít

V Olomouci vyroste parkovací dům

5. 2. 2009
Autor: Euro.cz

Nový polyfunkční parkovací dům vyroste zřejmě do tří až čtyř let u budovy olomouckého magistrátu v Hynaisově ulici.

Objekt za půl miliardy korun chce postavit firma Namiro na dnešním parkovišti radnice. Vedení města už schválilo pronájem a následný prodej ploch investorovi. Návrh radních ještě musí schválit zastupitelé. Řekl to primátorův náměstek Martin Major.

Společnost Namiro chce vybudovat v Hynaisově ulici dům s pěti nadzemními a dvěma podzemními podlažími. V podzemí bude podle jednatele investorské firmy Romana Navrátila 310 parkovacích míst. Zhruba polovina z nich bude určena pro veřejnost, část parkoviště investor vyčlení pro vozidla magistrátu.

BRAND24

Radnice by měla využívat také část nadzemních prostor polyfunkčního domu, ve kterých budou zejména kanceláře. Město plánuje, že si pronajme dvě a půl patra objektu, do kterého chce soustředit úředníky sídlící na pěti adresách po celém městě. Další komerční prostory hodlá Namiro pronajímat. „Na pronájem dalších kanceláří máme předběžné dohody, o nich ale zatím nechci blíže hovořit,“ řekl jednatel investorské firmy.

Vedení radnice předloží zastupitelům návrh smlouvy o budoucí kupní smlouvě na pozemky, na kterých by měl investor vybudovat polyfunkční dům, koncem února. „Do té doby doladíme všechny detaily smlouvy, včetně ceny pozemků,“ uvedl Major.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).