Menu Zavřít

V nošovickém závodě Hyundai je stávková pohotovost

7. 12. 2009
Autor: profit

Odboráři nošovické automobilky Hyundai dnes vyhlásili stávkovou pohotovost. Důvodem nespokojenosti je množství přesčasů a špatné pracovní podmínky zaměstnanců.

Autor: Profit

Odboráři předali vedení svoje požadavky a pokud nebudou spokojeny s reakcí vedení automobilky, nevylučují podle předsedy odborů Radka Kuchaře vyhlášení stávky. „Možné je všechno. Uvidíme, na co přistoupí vedení, a jak se bude dále s námi zacházet, jaké bude další jednání,“ uvedl Kuchař.

BRAND24

Odboráři ve svém oficiálním stanovisku uvedli jako hlavní problém několik měsíců neustále se opakují nařizování přesčasů po čtyři dny v pracovním týdnu. Podle nich má opakovaná přesčasová práce negativní vliv na zdraví, osobní a rodinný život zaměstnanců. V souvislosti s nařizováním přesčasů údajně dochází k zastrašování a trestání zaměstnanců, kteří se snaží bránit. Vedení se zatím k požadavkům odborů nevyjádřilo. „Dokud neproběhnou další jednání, nebudeme se k tomu vyjadřovat,“ uvedl mluvčí Petr Vaněk.

Nošovická automobilka Hyundai zaměstnává 2000 lidí. Sériovou výrobu firma rozjela loni v listopadu a do letošního září vyrobila zhruba 80 tisíc vozů. Výrobní kapacita dosahuje 200 tisíc automobilů ročně.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).