Menu Zavřít

V Brně bude nové technologické centrum

27. 3. 2009
Autor: Euro.cz

V sousedství průmyslové zóny na brněnské Černovické terase vyroste do pěti let nové technologické centrum Švédské šance. Ze starých montážních hal je za zhruba 1,4 miliardy korun plánuje postavit firma Areál Slatina.

„Práci ve výzkumu a vývoji pro drobný průmysl by zdemohlo najít až 2000 lidí,“ řekl investiční ředitel firmy Petr Hladík. Na pětihektarové ploše by měla v příštích letech vyrůst šestice technologicko-administrativníchbudov. První tři budovy společně s podzemním parkovištěm pro asi 1200automobilů plánuje firma postavit v letech 2010 až 2012, druhé etapa máskončit v roce 2015. Vyplývá to ze záměru investora, který zaslalúřadům.

BRAND24

Kdo bude v areálu působit, investor ještě neví. „Žádné smlouvyo pronájmu zatím uzavřeny nemáme, jsme teprve v procesu získáníúzemního rozhodnutí. Areál by se mohl stát zázemím pro firmy s vysokoupřidanou hodnotou, říkáme tomu výroba pro 21. století. Není tu prostor pro slévárny, ale spíše pro vývoj softwaru nebo výzkumnou činnost pro strojírenství,“ řekl Hladík.

Čtyřpatrové až šestipatrové budovy mají půdorys ve tvaru písmene H,budou vzájemně propojeny a ve dvou podzemních podlažích bude ukrytohromadné parkoviště. První práce na stavbě technologického komplexu byměly začít ve druhé polovině příštího roku. „Současná ekonomická receseproto projekt zatím neohrožuje. Každá krize jednou skončí a do té dobymusíme mít připravenu nezbytnou dokumentaci,“ dodal Hladík.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).