Menu Zavřít

V Boleslavi vznikne nová silnice

29. 5. 2006
Autor: Euro.cz

Radnice Mladé Boleslavi chce ještě letos zahájit dlouho odkládanou silniční stavbu takzvané Jaselské shybky. Umožní zklidnit situaci na značně frekventované křižovatce ulic Jaselská, Ptácká a Laurinova. „Tato investice je důležitá také kvůli očekávanému zvýšení dopravy v lokalitě po dostavbě vysokoškolského areálu a rozšíření vývojového centra Škody Auto,“ řekl náměstek primátora Robin Povšík.

Městská rada schválila vypsání výběrového řízení na stavbu s očekávanými náklady kolem 30 milionů korun. Jejím smyslem je odvést dopravu z Jaselské ulice na Ptáckou ještě před přejezdem železniční trati a před vyústěním do Laurinovy ulice. Nyní tam řidiči musejí projíždět nepřehlednou a světelně neřízenou křižovatkou tří ulic, kde navíc rychle po sobě následují dva železniční přejezdy. Vedení města již podle Povšíka opustilo původně značně ambiciózní projekt, který kromě Jaselské shybky počítal i s celkovou úpravou železniční trati a vytvořením nadjezdů. Tato investice by si vyžádala 250 až 300 milionů korun.

BRAND24

U Jaselské ulice má na podzim začít stavbu parkovacího domu, chystá se i výstavba kruhové křižovatky v místě křížení Jaselské a Havlíčkovy ulice.

Na rozhraní Mladé Boleslavi a sousedních Kosmonos také začala před několika dny stavba závěrečné etapy silničního obchvatu. Její dokončení se plánuje na listopad 2007. Budovaný obchvat by měl umožnit rychlejší dopravní spojení ve směru od České Lípy k nájezdu na dálnici mezi Prahou a Turnovem.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).