Menu Zavřít

Unie přispěje na opravu škol

7. 1. 2008
Autor: Euro.cz

Obce a města v Moravskoslezském kraji, která mají od 500 do 5 000 obyvatel, ale i neziskové organizace nebo soukromé školy a další subjekty v těchto obcích, mohou nově žádat o dotace na rekonstrukce školských nebo volnočasových zařízení.

„K dispozici je 150 milionů korun z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko,“ řekla Monika Vokřínková z Regionální rady regionu soudržnosti Moravskoslezsko, což je organizace, která o přerozdělení evropských peněz rozhoduje.

Z evropských peněz budou moci obce a města rekonstruovat nebo stavět zařízení využitelná pro spolkové, sportovní, zájmové i kulturní aktivity obyvatel. V malých obcích a městech tak mohou vzniknout klubovny, hobby centra, hřiště, sportoviště, kryté bazény nebo koupaliště.

CONTENT24

Například třítisícový Brušperk na Frýdecko-Místecku chce za pomoci evropských peněz zateplit budovu základní školy a vyměnit okna. Také uvažuje o přístavbě krytého bazénu ke škole. „Na projektu pracujeme a chtěli bychom ještě letos požádat o dotaci, celkovou výši nákladů zatím nemáme přesně vyčíslenou,“ řekl místostarosta Jiří Pasyk.

Projekty v minimální výši jeden milion a maximální výši 50 milionů korun je možné předkládat do konce března. Žádosti se předkládají v sídle Úřadu Regionální rady v Hrabákově ulici v centru Ostravy. Více informací je na www.rr-moravskoslezsko.cz.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).