Menu Zavřít

Ukrajinská komprese

22. 11. 2007
Autor: Euro.cz

ČKD Nové Energo

BRAND24

Společnost ČKD Nové Energo získala kontakt, na jehož základě dodá na Ukrajinu turbokompresory za více než 370 milionů korun. První zařízení za 200 milionů sloužící ke stlačování vzduchu vysokých pecí hutních provozů, které váží přes 220 tun, předá na konci roku 2008 v Jenakijevu. ČKD již obdobný typ turbokompresorů nainstaluje počátkem příštího roku také v ruském Magnitogorsku. Pro ukrajinskou chemičku Čerkassy vyrobí další turbokompresorové soustrojí na stlačování oxidu uhličitého v hodnotě více než 170 milionů.
„Potvrzujeme svoji pozici na trzích bývalého Sovětského svazu,“ uvedla společnost. ČKD kromě jiného získalo již v minulosti kontrakt za více než 40 milionů eur na rekonstrukci energetického bloku ve městě Minibajevsk v ruském Tatarstánu. Vedení podniku počítá s tím, že zakázky v Rusku a na Ukrajině pomohou ČKD získat v následujícím roce i další velké kontrakty.
ČKD Nové Energo, které je součástí skupiny ČKD Group, vyrábí především kompresory, generátory, motory nebo ventilátorové mlýny pro energetický, strojírenský a chemický průmysl. Firma zaměstnává 480 lidí, loni vykázala tržby na úrovni 1,15 miliardy korun, letos se počítá s 1,6 miliardy korun.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).