Menu Zavřít

UDÁLOSTI TÝDNE

20. 10. 2003
Autor: Euro.cz

V dubnu příštího roku by měli do armády narukovat poslední mladí muži. Ministr obrany Miroslav Kostelka oznámil, že chce základní vojenskou službu zrušit k 31.12. 2004.

VOJNA KONČÍ

VEŘEJNÉ ZAKÁZKY BUDOU PRŮHLEDNÉ

Zákon o veřejných zakázkách, tolikrát kritizovaný Evropskou komisí, konečně dozná změn. Poslanci poslali do závěrečného čtení nový zákon, který má zaručit průhlednost výběrových řízení a menší prostor pro korupci. Bez nového zákona by ČR přišla o sedmdesát milionů korun z Bruselu.

KLAUS PROMLUVIL

Sedm měsíců po svém zvolení vystoupil prezident Václav Klaus v Poslanecké sněmovně. Ve svém projevu ostře kritizoval vládu, sociální stát i reformu veřejných financí. Vyjádřil i pochybnosti o evropské ústavě. „Pan prezident se mýlí,“ reagoval na jeho projev ministerský předseda Vladimír Špidla.

BABIČČINO ÚDOLI SE VRACÍ STÁTU

Stát se rozhodl poprvé od listopadu 1989 vyvlastnit kulturní památku. Jedná se o rodný dům Boženy Němcové v Babiččině údolí, který jeho nynější majitel již osm let nechává chátrat.

MYSLITELÉ SE SJELI DO PRAHY

Pod názvem Mosty přes globální propasti proběhl v Praze sedmý ročník Fora 2000. Účastnila se ho mj. i bývalá ministryně zahraničí USA Madeleine Albrightová, bývalý jihoafrický prezident Frederik de Klerk a dalších 40 myslitelů z celého světa. Spolu s bývalým prezidentem Václavem Havlem diskutovali o nerovnostech světa.

BRAND24

ROZPOČET ZATÍM PROŠEL

Vládní návrh státního rozpočtu hladce prošel prvním čtením v Poslanecké sněmovně. Stalo se tak proto, že opozici chybělo osm poslanců. Rozpočet počítá se schodkem 115 miliard korun.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).