Menu Zavřít

Uchazeči o zaměstnání mají vysoké platové požadavky

17. 10. 2011
Autor: profit

Uchazeči o zaměstnání požadují nereálně vysoké platové ohodnocení. Tvrdí to alespoň agentura Commservis.com, která v minulých dnech provedla průzkum mezi 119 personalisty středních a velkých firem v celé České republice.

Foto: Profimedia.cz

Podle zjištění uchazeči často neprojdou pohovorem, protože je spíše zajímá jejich platové ohodnocení než náplň činnosti. “Na administrativní místa požadují uchazeči plat kolem 30 tisíc korun. Na manažerské pozice je to požadavek dvakrát vyšší. Přitom jejich znalosti a zkušenosti zdaleka neodpovídají požadavkům zaměstnavatelů,“ upozornil ředitel agentury Commservis.com Tomáš Zdechovský.

Z výzkumu také vyplynulo, že si lidé zvykli na platové podmínky před ekonomickou krizí, které v současnosti nejsou reálné. To potvrdili Zdechovskému i sociologové, podle kterých si veřejnost zvykla na vysoký komfort v práci před rokem 2008. “Krize však trh práce pročistila a donutila zaměstnavatele klást důraz na větší efektivitu, loajalitu a osobní nasazení svých zaměstnanců. Ekonomická recese přinesla nižší platy ve všech oblastech,“ uvedla agentura.

BRAND24

Na jižní Moravě je poměrně vysoká nezaměstnanost. Přesto se setkávám s tím, že si lidé neváží práce a požadují nereálné platové ohodnocení. Příliš si zvykli práci odsedět a chybí jim osobní přínos. Takové zaměstnance nepotřebujeme,“ zhodnotil majitel komunikační agentury Creative Communication Petr Lustig z Brna.

K vybírání zaměstnanců používají firmy a podnikatelé metody, které jim odhalí profil uchazeče. Zaměstnavatelé si totiž dobře uvědomují, že nový člověk je investice. Pokud vyberou špatně, prodělají, pokud zvolí správně, jejich investice se jim zúročí.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).