Menu Zavřít

U Měřína vyroste nové logistické centrum

15. 9. 2008
Autor: Euro.cz

Stavební společnost PSJ zahájila největší stavbu své historie v kraji Vysočina. V blízkosti Měřína, v katastru obce Stránecká Zhoř, realizuje rozsáhlé logistické centrum obchodního řetězce Lidl Česká republika.

Pro tohotovýznamného investora postavila od roku 2002 pět obdobných logistických areálův Brandýse nad Labem, Olomouci, Prešově a Nemšové u Trenčína a zhruba třicetprodejen potravin Lidl v České republice i na Slovensku.

Realizace zakázky, jejíž stavební náklady se pohybují kolem 550 milionůkorun, odstartovala v závěru června letošního roku hrubými terénními úpravami.Termínově náročné dílo předpokládá ukončení za pouhých 180 dní, tedy na konciprosince. Logistické centrum bude zprovozněno v březnu 2009.

BRAND24

„Jednopatrový více než 14,5 metru vysoký sklad vyroste na celkové zastavěnéploše 35 tisíc metrů čtverečních. Vedle vlastní haly bude přistavena menšídvoupodlažní administrativní budova. Součástí díla bude i parkoviště pro kamionya objízdná areálová komunikace,“ doplnil Pavel Tureček, projektový manažer PSJ,a. s.

S výstavbou logistického areálu jsou spojeny některé unikátní ekologickéaspekty. Hala bude vytápěna podlahovým topením, přičemž zdrojem tepla budeodpadní teplo z chladicího zařízení. Tím se při vytápění ušetří až 50 % zemníhoplynu. Celé chladicí zařízení bude využívat jenom přírodní chladiva. Snižovánímemisí oxidu uhličitého, metanu a dalších skleníkových plynů společnost Lidlvýrazným způsobem podporuje dosažení cílů Kjótského protokolu.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).