Menu Zavřít

U malšovického stadionu bude obchodní centrum

19. 5. 2008
Autor: Euro.cz

„Do soutěže na zastavění lukrativních pozemků u malšovického fotbalového stadionu v Hradci Králové se přihlásilo pět firem,“ říká mluvčí radnice Václav Svoboda.

Nabídky investorů nyní budou posuzovat orgány města.

BRAND24

U stadionu by mohlo vyrůst velké obchodní a sportovně-zábavní centrum s kancelářemi či hotelem. Náklady na investici do asi osmihektarové lokality se odhadují na několik miliard korun. Součástí projektů investorů má být i několikasetmilionová rekonstrukce fotbalového stadionu. Investoři dostali na zvážení, zda si pozemky od města koupí či pronajmou. Předmětem zvláštního posouzení bude případná účast investorů na vybudování městského venkovního koupaliště nedaleko stadionu.

Žádné jiné tak velké území uvnitř městského okruhu již pro investory v Hradci Králové k dispozici není. Podle nynějšího územního plánu by na dotčených pozemcích mohlo vzniknout asi 25 tisíc metrů čtverečních obchodních ploch, po změně územního plánu by to mohlo být až 45 tisíc metrů. Pro srovnání: loni otevřený komplex Palladium v centru Prahy má asi 60 tisíc metrů čtverečních ploch.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).