Menu Zavřít

Tučná dividenda. T-Mobile pošle svému vlastníkovi 4,7 miliardy

19. 7. 2017
Autor: Archiv MF

Tuzemský mobilní operátor T-Mobile pošle svému vlastníkovi – nizozemské společnosti Deutsche Telekom Europe – dividendu ve výši 4,7 miliardy korun.

Dividendové žně se letos pořádně rozbíhají. Mobilní operátor T-Mobile vyplatí svému vlastníkovi Deutsche Telekom Europe na dividendách celý čistý zisk z roku 2016 ve výši 4,7 miliardy korun. Téměř stejnou sumu vydělala telekomunikační společnost i o rok dříve. V roce 2016 firmě meziročně klesly tržby o zhruba 600 milionů korun na 26,2 miliardy.

Tuzemského mobilního operátora kontroluje německá telekomunikační společnost Deutsche Telekom přes zmiňovanou nizozemskou firmu.

T-Mobile ale není jedinou velkou českou společností, která potěší zahraniční vlastníky. Konkrétně Česká spořitelna pošle rakouské Erste Group 11,5 miliardy korun ze svého loňského zisku. V minulém roce přitom odplynulo na dividendách z tuzemských firem do ciziny podle dat Českého statistického úřadu rekordních 289 miliard korun. Je to o 62,5 miliardy korun více než o rok dříve. Zahraniční vlastníci si stahují z českých společností v posledních dvou letech stále větší sumy.

Přečtěte si také:

O2 letos vyplatí akcionářům 21 korun na akcii

BRAND24

Tržby stovky největších českých firem loni stouply o desetinu

Konec "roamingu". T-Mobile a Vodafone přestali předražovat volání z EU


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).