TROJBAREVNÝ SALÁT

23. února 2004, 00:00 - admin
23. února 2004, 00:00

Úspěch tohoto salátu je závislý na kvalitě jeho přísad. Ideální je mozzarella di bufala, oválná rajčata, velké zralé avokádo, lístky čerstvé bazalky a panenský olivový olej. Jako příloha se hodí italská ciabatta nebo jiný bílý chléb. N a talíře rozložte sýr a rajčata nakrájené na plátky.

Rajčata posypte mořskou solí a nechejte 30 minut odležet, aby pustila šťávu. Avokádo rozpulte, vyndejte pecku, oloupejte a nakrájejte jej na plátky (půlměsíčky). Dejte ho na salát a posypte bazalkou. Pokapejte olejem, podle chuti přidejte sůl, pepř. Podává se při pokojové teplotě.

Mohlo by vás zajímat

  • Radomil Doležal z CzechTrade: Nejvíc náš těší, když…

  • Největší mýty o bolesti zad

  • Profesor Sameš: Porucha lícního nervu není legrace

  • Rekola mění dopravu v českých městech

  • Roman Šmucler: Češky jsou posedlé zvětšováním prsou

  • Vinař Pavel Chrást: Víno se v Česku předražuje

  • Finance.cz pozvaly klienty na curling

  • Adam Hazdra: Třetina lidí je v práci nespokojených

  • Je o mě zájem, říká expremiér Jiří Paroubek v Euro TV

Hry pro příležitostné hráče