TROJBAREVNÝ SALÁT

23. února 2004, 00:00 - admin
23. února 2004, 00:00

Úspěch tohoto salátu je závislý na kvalitě jeho přísad. Ideální je mozzarella di bufala, oválná rajčata, velké zralé avokádo, lístky čerstvé bazalky a panenský olivový olej. Jako příloha se hodí italská ciabatta nebo jiný bílý chléb. N a talíře rozložte sýr a rajčata nakrájené na plátky.

Rajčata posypte mořskou solí a nechejte 30 minut odležet, aby pustila šťávu. Avokádo rozpulte, vyndejte pecku, oloupejte a nakrájejte jej na plátky (půlměsíčky). Dejte ho na salát a posypte bazalkou. Pokapejte olejem, podle chuti přidejte sůl, pepř. Podává se při pokojové teplotě.

Mohlo by vás zajímat

  • Pavel Ryba - muž, který Čechům prodá ročně tunu zlata

  • Majitel textilky Juta a senátor Hlavatý: V Senátu by…

  • Jan Hawelka: kavárenská hvězda z Mostu

  • Aleš Kučera: Chvíli potrvá, než se lidé naučí se státem…

  • Ondřej Kania: Otevřeme další dvě školy

  • Martin Burda: Bankám v Česku ujíždí vlak

  • Mnislav Zelený Atapana: Přítel amazonských indiánů

  • Jan Bílý: Nebuď uštvaný manažer. Buď král!

  • Jaroslav Žlábek: Na jedno nabití ujedeme 1000 kilometrů

Hry pro příležitostné hráče