Menu Zavřít

Tři účetní a poradenské asociace spojily své síly

14. 6. 2011
Autor: profit

Spojením účetních seskupení IGAF Worldwide, Polaris International a Fudion International vzniklo třetí největší sdružení nezávislých poradenských společností na světě.

Tři účetní a poradenské asociace spojily své síly

Foto: Profimedia.cz

Nová asociace s názvem IGAF Polaris generuje roční obrat 1,82 miliardy amerických dolarů a řadí se tak k nejvýznamnějším seskupením poradenských firem ve světě. Členem asociace je i česká poradenská skupina APOGEO Group.

IGAF Polaris sdružuje 384 členských firem z 89 zemí s více než 16 000 zaměstnanci. Členství v asociaci je podmíněno dodržováním přísného etického kodexu a podrobení se pravidelným auditům, které zaručují kvalitu poskytovaných služeb. Díky nim je u členských firem záruka profesionálních služeb s vysokou profesní odborností.

BRAND24

Řadu předností vidí ve sdružení i Josef Jaroš, Managing Partner členské APOGEO Group: „Certifikace, jejíž součástí je i celkový audit, trvala několik měsíců. Naše úsilí se však vyplatilo.  Členství v IGAF Polaris přináší řadu výhod, jednou z nich je přístup k mezinárodnímu know-how. Pro APOGEO Group je to další z řady kroků, které zvyšují profesní úroveň při poskytování služeb místním a mezinárodním klientům z různých oblastí podnikání.

IGAF Polaris patří mezi největší světové účetní asociace, jako je například Praxity, Leading Edge Alliance nebo AGN International. Globální řízení a vedení poskytuje představenstvo složené ze členů regionální rady, hlavní sídlo asociace se nachází v Miami. Generálním ředitelem IGAF Polaris byl jmenován bývalý ředitel společnosti IGAF Worldwide Kevin Mead, předsedou představenstva se stal Raymond Buehler, prezident a generální ředitel účetní firmy Schneider Downs. Podle Meada přineslo spojení řadu výhod: „Zvýšené prostředky nám umožní udělat obrovský krok kupředu v oblasti služeb, vzdělávání a benchmarkingu. Členským firmám budeme moct poskytnout kvalitní příležitosti k budování vzájemných vztahů.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).