Menu Zavřít

Tři finalisté soutěže

27. 3. 2008
Autor: Euro.cz

Rohanský ostrov

Výběrová komise pražských radních rozhodla o finalistech, kteří postoupí do druhého kola soutěže na pronájem a následný prodej pozemků o rozloze přesahující 200 tisíc metrů čtverečních na Rohanském ostrově. Mezi nimi figurují Konsorcium Rohan společnosti Sekyra Group, Development Pobřežní, za níž stojí investiční skupina J&T, a Avenzo Vice, která patří firmě Ballymore Properties. Informaci týdeníku EURO potvrdil Miroslav Poche (ČSSD), člen komise a předseda výboru pro infrastrukturu na pražském magistrátu. „Zvažovali jsme dvě varianty, a to buď pustit do druhého kola osm zájemců, jež splnili právní podmínky tendru, nebo vybrat pouze tři, kteří předložili nabídky bez formálně-právních nedostatků a zároveň získali kladná hodnocení Útvaru rozvoje hlavního města Prahy,“ upřesnil Poche. Dodal, že komise téměř jednohlasně zvolila druhou variantu. „U zbylých pěti účastníků soutěže je nejistota, nakolik splnili podmínky výběrového řízení,“ vysvětluje Poche. Její rozhodnutí musí ještě projít radou magistrátu. Ve druhém kole soutěže bude rozhodovat pouze jediné kritérium, a to výše kupní ceny.
Do tendru o lukrativní parcely se přihlásilo sedmnáct uchazečů. Jejich návrhy posuzovala kromě útvaru rozvoje ještě právní kancelář Jansta, Kostka a spol. Ta konstatovala, že všechny sledované parametry - nejen ty formálně-právní, ale také kladná hodnocení útvaru rozvoje a společnosti Deloitte Advisory, jenž posuzovala realizované developerské projekty soutěžících a složení jejich týmů - splnili jen tři uchazeči. Ti se utkají ve druhém kole tendru.
Soutěž na rozvoj Rohanského ostrova, který zasahuje do městských čtvrtí Karlína a Libně, je v současnosti největší příležitostí, kterou magistrát nabízí všem, jež se pohybují v nemovitostech. Parcely jsou v územním plánu označeny jako velká rozvojová oblast. Studie počítá s rozsáhlou zelení, prostory pro odpočinek i sport, přístavištěm pro lodě, ale i s obnovou zdevastovaného vltavského ramene.

BRAND24

Box:
Kdo dál soutěží
Konsorcium Rohan
Development Pobřežní
Avenzo Vice

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).