Menu Zavřít

Tři české firmy jdou do Silicon Valley

30. 3. 2010
Autor: profit

Vládní agentura CzechInvest pošle do svého podnikatelského inkubátoru v americkém Silicon Valley první tři české firmy. Během tří měsíců se budou snažit získat finance a podporu pro své obchodní aktivity v USA. CzechInvest to uvedl v tiskové zprávě.

Tři české firmy jdou do Silicon Valley

Silicon Valley

Autor: Flickr.com

CzechInvest poskytl softwarovým firmám BoldBrick a Cognitive Security a společnosti Imagemetry, která se zabývá digitálním zpracováním obrazu, v USA kancelářské prostory a před odjezdem připravil školení, během kterého jim zástupci kalifornského Plug and Play Tech Centre vysvětlovali principy fungování a získávání rizikového kapitálu v USA. „Právě to je totiž cíl jejich cesty. Získat pro svůj unikátní projekt dostatek financí, jež umožní dále rozvíjet jejich produkt a dostat ho k zákazníkovi,“ uvedla generální ředitelka CzechInvestu Alexandra Rudyšarová.

BRAND24

Podniky se rovněž budou moci účastnit odborných akcí pořádaných centrem, bezplatně využívat konferenční prostory inkubátoru pro obchodní schůzky a jednání, nebo využít možnosti neplacených konzultací zaměřených na právo, duševní vlastnictví, účetnictví, daně, pojištění, lidské zdroje nebo třeba marketing.

Firmy vzešly z dvoukolového výběrového řízení, do kterého se přihlásilo 23 začínajících společností. Deset z nich dostalo příležitost obhajovat své podnikatelské nápady před porotou složenou ze zástupců agentury CzechInvest, ministerstva průmyslu a obchodu, podnikatelů, investorů a odborné veřejnosti.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).