Menu Zavřít

TRAFIKA

24. 11. 2003
Autor: Euro.cz

Je to zapeklitá situace být členem, natožpak funkcionářem strany, která ztrácí schopnost přehoupnout se přes pětiprocentní volební plůtek. Nelze se tedy divit, že někteří z takto postižených panikaří. To je asi jediné vysvětlení příčin vzpoury na palubě kocábky jménem US-DEU a úmyslu vzbouřenců změnit její kurz.

NA CHATRNÉ LODI

Je to zapeklitá situace být členem, natožpak funkcionářem strany, která ztrácí schopnost přehoupnout se přes pětiprocentní volební plůtek. Nelze se tedy divit, že někteří z takto postižených panikaří. To je asi jediné vysvětlení příčin vzpoury na palubě kocábky jménem US-DEU a úmyslu vzbouřenců změnit její kurz. Pokud totiž tato pidistrana něco znamená, je to dáno jejím vlivem na politiku vlády, v níž se uchytila. US-DEU při hledání přijatelné verze reformy veřejných financí nedělá nic víc, ale také nic méně, než že vyrovnává tlak protilehlého křídla ČSSD ve vládě. To sice nestojí za zbytečný povyk, ale jen díky tomu je stále viditelná. Zkusme si však představit, že se tato nejmenší bárka odpoutá od vládního konvoje a vydá se sama do politických vln. Mohla by sice znovu bodovat v soutěži Zrcadlo, zrcadlo, kdo je v Česku nejpravicovější, tu však už dávno nikdo nesponzoruje. A pokud jde o opravdovou politickou soutěž, to je zase box bez rozdílu vah a střízlík nemá šanci.

BRAND24

KDO PLATÍ, JE SMĚŠNÝ

Z Kavčích hor zase začíná foukat mrazivé povětří. K ledu se prý dají desítky pořadů. Ta studená mizerie nafackuje hlavně těm bláznům, kteří do vrzající televizní mašiny dodnes měsíčně lijí poplatek 75 korun. Skřípající mašině to nestačí, chce víc. Brzy asi víc dostane. Takový koktejl novinek musí otrávit i ty nejvěrnější poctivce, pro něž je placení poplatku samozřejmost. Přitom zboží, které dostávají, se brzy smrskne ze šťavnatého jablka na sušenou křížalu. Proč jsou ti, co platí koncesionářské poplatky, pošetilí blázni? A co by byli jiného, vždyť těch, co neplatí a hledí na Českou televizi, je už léta tolik a nic jim vlastně nehrozí! Celý systém je naštelovaný tak, že neplatiči jsou v roli borců, kteří se vyznají v tlačenici. A ti, co nonstop platí? Plní úlohu směšných tvorů, nebo jinak: hňupů. Osoby a obsazení jsou takto rozdány už léta a zákonodárci s tím nic nedělají.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).