Menu Zavřít

TRAFIKA

9. 2. 2004
Autor: Euro.cz

PALASOVA BOLŠEVICKÁ ZPUPNOST Jedním z nejpozoruhodnějších šafářů na našem vládním dvorečku je ministr zemědělství Jaroslav Palas. Jeho obzvláštním koníčkem jsou mnohasetmilionové státní zakázky bez veřejné soutěže a bez předložených smluv: viz software pro Agrární platební agenturu, která má zemědělcům distribuovat čtrnáct miliard dotací z bruselských fondů.

PALASOVA BOLŠEVICKÁ ZPUPNOST

Jedním z nejpozoruhodnějších šafářů na našem vládním dvorečku je ministr zemědělství Jaroslav Palas. Jeho obzvláštním koníčkem jsou mnohasetmilionové státní zakázky bez veřejné soutěže a bez předložených smluv: viz software pro Agrární platební agenturu, která má zemědělcům distribuovat čtrnáct miliard dotací z bruselských fondů. Na jednoho je to až moc, takže se nedivte, jak Palas promluvil v posledním Respektu. Když ho novináři navštívili při „odpočinkovém lovu“ na židlochovické bažantnici, zahlaholil na ně: „Máte z toho orgasmus, že se mnou zase zabýváte?“ Po dotazu na utajený prodej státního podílu českobudějovické Madetě odsekl: „S vámi se bavit nebudu!“ a praštil telefonem. Inu, bolševická zpupnost předlistopadového stážisty bruntálského OV KSČ se nezapře. Pak má mít veřejnost nějakou důvěru v tuto vládu. Už vůbec nerozumím premiéru Špidlovi. Místo aby pandrholovitého Palase dávno odvolal, při zmínce o něm obvykle nasazuje grimasu č. 41, vzor netečný Hurvínek.

CONTENT24

NOVÝ FÍGL TELECOMU

Už několikrát Český Telecom jaksi zapomněl zákazníkovi sdělit, že změnil pravidla. Ať už se jednalo o výměnu telefonních karet nebo volání z telefonních automatů za nové, vyšší ceny. Letos Telecom přenesl dopad změny sazby daně z přidané hodnoty na zákazníky. Aby neřekli, že zase zvýšil ceny, zkrátil jim délku hovorů z telefonních automatů a jaksi jim to opomněl sdělit. Impuls přichází u místních hovorů každých 104 sekund místo dřívějších 120 v silném provozu a každých 250 sekund místo 290 ve slabém provozu. U meziměstských hovorů je to pak 35 místo 40 a 82 místo 95 sekund. Spotřebitel tedy zaplatí stejné peníze za kratší spojení, aniž by o tom věděl. Je to, jako kdybyste si koupili noviny a chyběla v nich poslední strana. Chtěli jste se dozvědět, kdo vyhrál ve včerejších sportovních zápasech? Máte prostě smůlu.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).