Menu Zavřít

TRAFIKA

19. 1. 2004
Autor: Euro.cz

Generální ředitel Jiří Janeček se jménem České televize dopisem omluví firmě Sazka za to, že televizní reportáže podle něj obsahovaly chybné informace o firmě. Svůj záměr vyhlásil na zasedání Rady ČT.

TELEVIZE VS. SAZKA

Asi měl na paměti jednoho ze svých předchůdců, Dušana Chmelíčka, který byl radou v roce 2000 odvolán právě za to, že „zakázal“ kritickou reportáž o firmě Sazka. Je zřejmé, že Sazka televizi de facto vydírala, když chtěla za vysílání hokejového MS z haly peníze. Později od toho ustoupila, ale naznačila, že může přenosy zkomplikovat. Smlouva mezi ČT a Sazkou o vysílání loterijních pořadů přináší ČT asi sto milionů korun za rok. I o jejím vypovězení Sazka „uvažuje“. Ředitel Janeček je ve svízelném postavení, jeho chování však působí dojmem, že pro peníze je ochoten udělat velmi mnoho. Ani slůvkem totiž nenaznačil, za co konkrétně se chce omlouvat. A o to jde - vždyť ČT soudní při se Sazkou vyhrála!

BRAND24

NEOHROŽENÝ TVRDÍK

Kdo umí chodit v českých poměrech, ví, že nejosvědčenější taktikou je držet se při zemi. Žádné převratné nápady, hlavně naslouchat přáním těch, kdo k lukrativnímu místečku pomohli. Ve státních firmách je to stoprocentní záruka úspěchu. Prezident ČSA Jaroslav Tvrdík by mohl vyprávět. Dozorčí radě za pár dní představí dlouho očekávaný plán. Chystá se koupit Travel Servis, bude více létat na Východ, neustoupí ze Západu. Pro flotilu v českých barvách vybuduje další mateřské letiště v Rize či Budapešti. Déja vu. I Tvrdíkův předchůdce Miroslav Kůla chtěl koupit Travel Servis. I Kůla se chystal expandovat na Východ, neměl v plánu létat míň do Londýna. Takže zbývá to druhé letiště…Tvrdík volí udržovací kúru a nebude dělat problémy. Dozorčí rada mu jeho krotké vize nejspíš bez problémů schválí. Uspěje s tím, co Kůlovi srazilo vaz. Zná někdo lepší důkaz, že prezidentské křeslo bylo čistou trafikou pro vysloužilého politika?

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).