Menu Zavřít

Točení v bludném kruhu

22. 9. 2011
Autor: profit

Ještě před tím, než se ministr Kalousek zhroutil na jednání tripartity, přišel s návrhem, že si posvítí na podezřelé majetky, zejména na daňové úniky, peníze z korupce a z další trestné činnosti. Do státního rozpočtu by to mělo přinést několik miliard.

Foto: Profimedia.cz

Vypadá to, jako by na ministerstvu financí objevili Ameriku anebo konečně začali dělat svou práci. To, kde se nejvíc krade, ví dnes každé malé dítě – možná se stačilo zeptat ve vedlejší kanceláři. Určitě bude zábavné sledovat, jak se Kalousek snaží dělat pořádek ve vlastních řadách, jak bere těm, kteří za vydatné pomoci na míru ušitých zákonů dokázali tento stát několik let obratně dojit.

BRAND24

Recept je prostý. Při odhalování daňových podvodů a podezřelých finančních transakcí by policii měli nově pomáhat daňoví a celní experti. Jistě, musí to být experti, policisté se přece vyznají v jiných záležitostech, než je účetnictví a daně. Myslím, že už teď si můžeme být jisti tím, že se mezi nimi najdou chytráci, kteří si při takové expertní činnosti šikovně namastí kapsy. To ale už bude zase jiný případ pro jinou skupinu „expertů“, která po nich nekompromisně a odhodlaně půjde. Skoro jako v bludném kruhu…

Museli bychom žít jinde, ne v Česku, abychom se dočkali toho, že tady někdo se zločinem opravdu zatočí. Tím spíš, když je tohle „točení“ pro spoustu lidí báječný byznys. Možná je ale všechno jinak a celá tahle krásná vize je jen následkem dočasného pominutí ministrovy mysli. Užijme si to, vždyť třeba už zítra se ministr Kalousek probudí do reality a všechno může být úplně jinak. To je totiž tady u nás běžná praxe.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).