Tivall začal vyrábět vegetariánská jídla

04. června 2007, 00:00 - admin
04. června 2007, 00:00

Izraelská společnost Tivall, která je dceřinou společností koncernu Nestlé, minulý týden oficiálně otevřela závod na výrobu mraženého vegetariánského jídla v průmyslové zóně Krupka na Teplicku. Jde o jednu z největších investic, která v posledních letech směřovala do Ústeckého kraje.

„Výstavba závodu stála kolem tří miliard korun,“ sdělila mluvčí společnosti Jana Myslivcová.

Po spuštění provozu bude továrna vyrábět 5000 tun mražených vegetariánských produktů ročně, v druhé etapě až 30 tisíc tun. Výrobky jsou určeny pro evropský trh, společnost má smlouvy o jejich distribuci například s řetězci Tesco či Delhaize.

Mohlo by vás zajímat

  • Jiří Strach: Nejsem kaskadér. Bál bych se vložit peníze…

  • Radomil Doležal z CzechTrade: Nejvíc náš těší, když…

  • Největší mýty o bolesti zad

  • Profesor Sameš: Porucha lícního nervu není legrace

  • Rekola mění dopravu v českých městech

  • Roman Šmucler: Češky jsou posedlé zvětšováním prsou

  • Vinař Pavel Chrást: Víno se v Česku předražuje

  • Finance.cz pozvaly klienty na curling

  • Adam Hazdra: Třetina lidí je v práci nespokojených

Hry pro příležitostné hráče