Menu Zavřít

Tištěné Sreality.cz končí

19. 11. 2010
Autor: Euro.cz

Seznam.cz

CONTENT24

Největší český internetový portál Seznam.cz se rozhodl výrazně změnit své mediální aktivity. Od ledna příštího roku přestane vydávat tištěný realitní magazín Sreality.cz, a od května pak kompletně přemění bulvární zpravodajský server Super.cz. S tím souvisí i změna dodavatele obsahu pro čtvrtý nejnavštěvovanější český portál, místo dosavadního vydavatelství Stratosféra bude Super.cz tvořit společnost Borgis. Změny v mediálních aktivitách potvrdil týdeníku EURO výkonný ředitel portálu Seznam.cz Pavel Zima.
Tištěný bezplatný měsíčník Sreality.cz nabízející prodej a pronájem nemovitostí z celé České republiky vychází osmým rokem. V celkem osmi regionálních mutacích v současnosti Seznam.cz vydává 480 tisíc výtisků, přičemž jen na Prahu a Střední Čechy připadá čtvrtina celkového nákladu. „Rozhodli jsme se, že poslední vydání papírových Srealit spatří světlo světa v prosinci letošního roku,“ říká Zima. „Cíl, tedy zaujmout část inzertního trhu s nemovitostmi, je v tuto chvíli naplněn. Zároveň se mění doba, stále více realitních transakcí se přesouvá na internet, takže nač ztrácet čas s tištěním inzerátů na papír,“ dodává šéf portálu Seznam.cz. Síť regionálních inzertních poradců se nyní přesune pod tým internetových obchodníků.
Super.cz, čtyřka českého internetu, je společným projektem Seznamu a vydavatelství Stratosféra. Server má denní návštěvnost mezi 500 tisíci až 600 tisíci čtenáři, měsíčně vykazuje dva a půl milionu unikátních návštěvníků. Dle vyjádření Zimy by měl být „nový“ Super méně bulvární a texty by zároveň měly být komplexnější a obsáhlejší než dosud. To vše přijde se změnou dodavatele obsahu. Společnost Borgis již dodává obsah na servery Novinky.cz či Sport.cz. „Snažíme se, aby byl nový Super.cz trochu jemnější, ale bulvární témata tam zcela určitě zůstanou,“ říká Zima. Borgis, který vydává například deník Právo, již buduje zbrusu novou redakci pro dodávání obsahu. Stejně jako v případě spolupráce se Stratosférou se bude Seznam.cz s Borgisem dělit o příjmy z reklamy na základě smlouvy o spolupráci.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).