Menu Zavřít

TIPY TÝDNE

1. 3. 2004
Autor: Euro.cz

LANGHANS GALERIE PRAHA PAMĚŤ NÁRODA - HUDEBNÍCI Součástí renezance proslulého Langhansova fotoateliéru je i rekonstrukce ohromného archivu portrétů významných osobností z různých oblastí společenského života. Návštěvníci budou mít možnost seznámit se fotografiemi Antonína Dvořáka, Leoše Janáčka a mnoha dalších.

Výstava LANGHANS GALERIE PRAHA PAMĚŤ NÁRODA - HUDEBNÍCI

Součástí renezance proslulého Langhansova fotoateliéru je i rekonstrukce ohromného archivu portrétů významných osobností z různých oblastí společenského života. Návštěvníci budou mít možnost seznámit se fotografiemi Antonína Dvořáka, Leoše Janáčka a mnoha dalších.

(Langhans Galerie Praha, Vodičkova 37, Praha 1, otevřeno út-pá 12 18 hod., so 11 16 hod.)

**Literatura

HART LIDDELL: VÁLKA Z DRUHÉHO BŘEHU

Vzestup a pád německé armády očima Hitlerových generálů

BRAND24

Klasické dílo z oblasti vojenské historie - druhá světová válka v podání mužů, kteří veleli wehrmachtu. Kniha je tematicky rozdělena do tří částí. První z nich pojednává o německých generálech obecně. Seznamuje čtenáře s rozvojem německé armády. Druhá pak líčí Hitlerův vzestup a jeho nejobávanější zbraně - tankových vojsk. Třetí část obsahuje vlastní výpovědi generálů, líčení válečných událostí, jako byl Guderianův mistrovský vpád do Polska, Rommelovy líté a krvavé boje v Západní poušti a zdecimování Paulusovy armády uprostřed ruského sněhu.

(JOTA)

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).