Menu Zavřít

TIPY PROFITU

22. 9. 2003
Autor: Euro.cz

LITERATURAV roce 1975 posunul R. Messner dvě hranice, které do té doby platily za nepřekonatelné: spolu s Petrem Habelerem zdolal Mont Everest bez kyslíkové masky a tři měsíce poté podnikl sólový výstup na Nanga Parbat. V knize tyto podivuhodné výkony popisuje, ale především vypráví o dějinách zdolávání Mont Everestu.

REINHOLD MESSNER: EVEREST

LITERATURA

V roce 1975 posunul R. Messner dvě hranice, které do té doby platily za nepřekonatelné: spolu s Petrem Habelerem zdolal Mont Everest bez kyslíkové masky a tři měsíce poté podnikl sólový výstup na Nanga Parbat. V knize tyto podivuhodné výkony popisuje, ale především vypráví o dějinách zdolávání Mont Everestu.

(Mladá fronta)

JEDNA RUKA NETLESKÁ (ČR)

FILM

Černý humor, napětí a brilantní umělecké výkony od scénáře přes herecké výkony až po hudbu. Nový český film D. Ondříčka, autora populárních Samotářů, bude nejspíš hitem letošní filmové sezony. Naznačuje to už herecké obsazení, kde mimo jiných figurují Jiří Macháček, Ivan Trojan, Vladimír Dlouhý a Jan Tříska.

(Cinemart)

VÝTVARNÉ UMĚNÍ OD 16.-20. STOL.

AUKCE

BRAND24

Aukce společnosti Dorotheum bude nabízet pestrou paletu výtvarných děl různých epoch. Za zmínku stojí rozsáhlá kolekce kreseb F. Bílka a grafik a kreseb M. Švabinského, K. Lhotáka, J. Lady a F. Tichého.

(Renaissance Prague Hotel, 4.10., 14 hod., výstava dražených předmětů 26. 9.- 4. 10. 2003 kromě neděle, Dorotheum, Ovocný trh 2, Praha 1)

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).