Menu Zavřít

Testování může začít. Hyperloop One dokončil zkušební dráhu

8. 4. 2017
Autor: Hyperloop One

Společnost Hyperloop One oznámila dokončení 500 metrů dlouhé testovací dráhy v americkém státě Nevada. Vyzkoušet by ji chtěla ještě v první polovině roku.

Testovací dráha se nachází v poušti nedaleko Las Vegas. V průměru měří 3,3 metrů a umožní přepravu rychlostí až 1200 kilometrů za hodinu. Původně chtěla začít testovat svůj systém už v první čtvrtině roku, nakonec se však zkušební období přesune o několik týdnů až měsíců.

První test provedl Hyperloop One loni v květnu, když právě v Nevadě dokázal zaznamenat u svého zařízení zrychlení na 187 kilometrů za hodinu během 1,1 vteřiny.

Součástí oznámení o dokončení testovací dráhy bylo také odtajnění jedenácti navrhovaných tras, které chce Hyperloop One vybudovat po Spojených státech. Nejdelší má měřit 1 854 kilometrů z Cheyenne do Houstonu, nejkratší pak 102 kilometrů z Bostonu do Providence. Zdolání nejdelší trasy by v autě zabralo přibližně 17 hodin, Hyperloop One to chce zvládnout za 45 minut.

Systém superrychlého cestování Hyperloop představil miliardář a vynálezce Elon Musk, zakladatel automobilky Tesla nebo vesmírné společnosti SpaceX, který poskytl technologické detaily široké veřejnosti. Jeho nápadu se chytilo několik společností, kromě Hyperloop One například i Hyperloop Transportation Technologies, která oznámila záměr zavést systém v Bratislavě.

První testování Hyperloop One z loňského května:

BRAND24

O systému Hyperloop dále čtěte:

Hyperloop One odhalil testovací dráhu v Nevadě. Vyzkouší ji už brzy

První lidi svezeme za tři roky, tvrdí šéf Hyperloopu Ahlborn


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).