Menu Zavřít

Televize Z1 přestane dnes v noci vysílat

24. 1. 2011
Autor: profit

Televizní zpravodajský kanál Z1 přestane dnes v noci vysílat. ČTK to sdělil Petr Málek ze společnosti J&T, která je vlastníkem a jediným akcionářem televize Z1.

Foto: archív Profit

Televize Z1 vysílá digitálně od roku 2008. “Na základě rozhodnutí investora, skupiny J&T, bude ke dni 25. ledna 2011 ukončeno vysílání zpravodajské televize Z1,“ uvedl Málek pro ČTK. Dodal, že v následujících dnech investor spolu s managementem televize učiní kroky nutné k úplnému ukončení provozu.

Podle něj televize prošla v posledním roce restrukturalizací s cílem snížení nákladů. “Reklamní trh však nereflektoval možnost oslovení specifické cílové skupiny za vyšší cenu na jednoho diváka, než nabízejí plnoformátové televize a jiná média. Není tak možné garantovat návratnost dalších investic do projektu,“ upozornil Málek.

BRAND24

Spoluzakladatel skupiny J&T Patrik Tkáč dodal, že si společnost velmi váží práce, kterou v poslední době odvedl tým ředitele Z1 Zdeňka Šámala. “Pevně věřím, že se s některými členy týmu potkáme v příštích letech na dalších projektech,“ uvedl Tkáč.

Televize Z1 vysílá od června 2008. Držitelem vysílací licence je společnost První zpravodajská, jejímž jediným akcionářem je skupina J&T. Základem programu Z1 jsou ekonomické informace, finanční zpravodajství a zprávy související s byznysem. Rozhodnutí o ukončení vysílání je ale velmi překvapivé, protože televize na letošek plánovala další investice.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).