Menu Zavřít

Technické novinky na pultech

16. 10. 2010
Autor: profit

Zajímáte se o fotografování nebo spíš patříte mezi vyznavače designu firmy Lamborghini a malých telefonů?

Foto: Samsung

Netbook Asus ve stylu Lamborghini

Společnost Asus uvádí na trh nový netbook Asus Automobili Lamborghini Eee PC VX6, jehož design vychází ze supersportu Lamborghini Murciélago LP640 Roadster. 12palcový počítač s dvoujádrovým procesorem Intel Atom D525 a samostatnou grafickou kartou NVIDIA ION je díky vysokému výkonu vhodný i pro multimediální využití a nabízí přitom výdrž baterie až 5,5 hodiny. Netbook disponuje rozhraním USB 3.0, které je až desetkrát rychlejší než USB 2.0, a Bluetooth 3.0 – nejnovější verzí bezdrátového standardu s mnohem širším přenosovým pásmem, který je až osmkrát rychlejší než předchozí Bluetooth 2.1.

Kolibří organizér od Motoroly

Motorola představuje svůj nejnovější produkt pro mobilní computing – podnikového digitálního asistenta (Enterprise Digital Assistant – EDA) ES400. Nejmenší a nejlehčí EDA zařízení společnosti kombinuje odolnou formu s výkonností stolního počítače a je vhodné pro servisní pracovníky v terénu, obchodní cestující či pracovníky v maloobchodní oblasti nebo zdravotní péči. Pomůže jim sbírat data a získávat přístup k důležitým obchodním aplikacím a záložním systémům. Přístroj disponuje třípalcovým displejem, umí načítat čárové kódy a je vybavený i biometrickou čtečkou otisku prstu.

BRAND24

Kompakt Samsung podporuje formát RAW

Korejský výrobce elektroniky Samsung představil na podzim nový kompaktní fotoaparát s označením WB2000, který je díky své výbavě vhodný pro amatéry i zkušenější uživatele. Mezi hlavní výhody patří podpora formátu RAW, velký CMOS čip a dobrá světelnost F 2.4. WB2000 umí vedle focení nahrávat i videa ve Full HD a je uzpůsoben k duálnímu záznamu. Ten umožní pořizovat 10Mpix fotografie a zároveň nahrává video. Mezi profesionálními fotografy oblíbený formát RAW umožňuje úpravy fotografií ještě ve stadiu surových dat, tedy s minimálními obrazovými ztrátami. Součástí balení fotoaparátu Samsung WB2000 je také Samsung RAW Converter pro editaci a převod souborů RAW (Samsung RAW soubory ukládá s příponou .SRW).

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).