Menu Zavřít

Systém pro fleet management

23. 4. 2007
Autor: Euro.cz

GPS Elektronickou knihu jízd u všech služebních vozů ČSOB a Poštovní spořitelny automaticky vede monitorovací systém GPS. Ten dokáže sám zaznamenat datum, čas, počet ujetých kilometrů i trasu. Bankéř tak každý měsíc údaje pouze zkontroluje a čas, který tím ušetří, může věnovat klientům.

GPS

Elektronickou knihu jízd u všech služebních vozů ČSOB a Poštovní spořitelny automaticky vede monitorovací systém GPS. Ten dokáže sám zaznamenat datum, čas, počet ujetých kilometrů i trasu. Bankéř tak každý měsíc údaje pouze zkontroluje a čas, který tím ušetří, může věnovat klientům.

PROVOZ NA IDENTIFIKAČNÍ KARTU

Jak vlastně podobný systém funguje, popisuje Zora Křičková z ČSOB: „Každý řidič se ve vozidle před jízdou identifikuje pomocí multifunkční identifikační karty. Dál už všechno probíhá zcela automaticky. U vozidel určených i pro soukromé jízdy je ještě třeba přepnout tlačítko na soukromou nebo služební jízdu“.

V autě je snímač identifikační karty, pokud do něj sedne řidič, který se nezaregistruje, zařízení začne vydávat zvukové signály. Zařízení umožňuje i on-line sledování.

POMŮŽE I PŘI KRÁDEŽI

Zařízení tak ušetří práci řidičům s vyplňováním knihy jízd, pomůže ale také v případě krádeže vozidla. Podle zástupkyně společnosti ČSOB Leasing Andrey Rosenbaumové je všem řidičům firemních vozidel ČSOB a Poštovní spořitelny k dispozici kompletní servis, který společnost ČSOB Leasing poskytuje zákazníkům fleet managementu. Mezi jinými také internetový portál eLeasing, který umožňuje sledování provozních nákladů i řešení pojistných událostí.

Novou službou je i zajištění převozu určených vozidel k servisní prohlídce či opravě do smluvní dílny. Samozřejmě toto jsou určitá specifika, která požadoval zákazník. Právě možnost přizpůsobit produkt přímo na míru dané firmě je tím důvodem, že tuto službu mohou využít firmy různého zaměření a jakékoliv velikosti. „Je jedno, zda má jedno vozidlo nebo stovky aut,“ říká Rosenbaumová.

ÚSPORY ČASU I PERSONÁLU

BRAND24

ČSOB má celkem přes 560 služebních aut a dosud se o vozový park staral v každém regionu jeden zaměstnanec, další byli na ústředí, a ti se zabývali hlavně administrativou spojenou s provozem motorových vozidel. Po outsourcingu správy vozového parku a startu systému GPS zůstali v autoprovozu pouze gestoři, kteří komunikují se společností ČSOB Leasing.

Až do 1. dubna řidiči vyplňovali ručně knihy jízd, dnes již nemusejí. Systém umí sledovat, kudy vozidlo jede, umí sám vytvořit knihu jízd, a tak zaměstnanci banky nemusí složitě dešifrovat „papírové“ knihy jízd. „Dostáváme pravidelně aktuální data o provozu služebních motorových vozidel, která se automaticky zpracovávají pro naše účetnictví. Představuje to ohromnou úsporu administrativy,“ dodala Křičková.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).