Menu Zavřít

Světový skateboarding opět v Praze

1. 7. 2010
Autor: profit

Po roční pauze se na pražskou Štvanici dnes vrací Mystic Skate Cup. Závod probíhá až do neděle 4. Července 2010, kdy proběhne velké finále. Nejúspěšnější účastníci si rozdělí tzv. prize money v celkové výši 30.000 USD.

Autor: Mystic Sk8 Cup

Šestnáctý ročník Mystic Skate Cup 2010 je i pro tento rok zařazen do série Světového poháru ve skateboardingu – World cup skateboarding 2010 (WCS). Tento závod již tradičně patří k nejoblíbenějším prázdninovým akcím v Praze a profesionálními jezdci je považován za nejlepší závod v Evropě.

Skatebordová klání ve štvanickém areálu proběhnou ve dvou hlavních disciplínách – street a bowl (který designovali legendární osobnosti skateboardingu Dave Duncan, Brian Patch a Radek Teichmann), pro dívky je připraveno 2500 USD v disciplíně street style. Po finále všech disciplín je na pořadu jezdci i diváky oblíbená soutěž o nejlepší trik – best trick. Díky podpoře hlavního města Prahy je celý sportovní areál zastřešen, hladký průběh závodů tak nemohou ovlivnit ani případné vrtochy počasí.

BRAND24

Pozvání na Mystic Sk8 Cup obdrželo a svoji účast předběžně potvrdilo přes 200 profesionálních jezdců z 25 zemí všech kontinentů, Českou republiku bude reprezentovat dvacítka nejlepších jezdců v aktuálním pořadí Českého skateboardového poháru. Pro mnohé z nich je to první mezinárodní závod, na kterém budou moci porovnat svoje síly se světovou špičkou. Je to pro ně neocenitelná zkušenost, stejně tak jako pro amatérské jezdce, z nichž dvacet nejlepších z páteční předkvalifikace postoupí do sobotních kvalifikačních závodů.

Více info: http://www.mysticsk8cup.cz/2010/

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).