Menu Zavřít

Strakonice začnou s opravou hřbitova

12. 5. 2008
Autor: Euro.cz

Strakonice začnou s opravou jediného městského hřbitova, konkrétně vstupní brány a přilehlé části hřbitovní zdi u kostela sv. Václava.

Starosta Strakonic Pavel Vondrys tvrdí, že počáteční práce na obnově okolí kostela, druhé nejstarší stavby ve městě, přijdou na čtyři miliony korun. Zahrnují i úpravu před vchodem, kde dělníci vybourají strmé schodiště, které je těžko schůdné, a místo něj položí nové schody. Obnova celého areálu přijde odhadem na další desítky milionů korun.

BRAND24

„První, počáteční etapa, je plánována do 31. července. Do dudáckého festivalu bychom to měli stihnout. Přece jen je to na vjezdu do města. Nechceme ale skončit jen u toho, co je vidět,“ připomíná starosta. Přístup ke hřbitovu usnadní i šikmá rampa pro jízdní kola a dětské kočárky, nové budou také lavičky před vchodem na hřbitov.

Uvést celý areál do lepší podoby má podle odhadu radnice stát desítky milionů korun. „Nemáme ještě odhadnuty náklady na dvě kaple, které jsou rovněž ve velmi špatném stavu. Podobné je to s částí zdi naproti vlakovému nádraží,“ dodává místostarostka Ivana Říhová.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).