Menu Zavřít

Stock prorazil do Německa i Libanonu

16. 3. 2010
Autor: profit

Výrobce lihovin Stock Plzeň loni výrazně zvýšil export svých produktů. Nově vyvážel do Německa, Norska, Maďarska, Litvy, Makedonie, Černé Hory, Srbska a Libanonu.

Autor: Profit

BRAND24

Stock v loňském roce zvedl export lihovin na 4,2 milionu litrů z předloňských 3,3 milionu litrů. Dosáhl růstu na největším vývozním trhu na Slovensku i na domácím trhu, kde jeho tržní podíl dosahuje téměř 40 procent. „Z celkového loňského objemu naší produkce 28 milionů litrů dosáhl vývoz podílu 15 procent, když v roce 2008 se podílel na prodeji 12 procenty,“ uvedl obchodní ředitel Stocku Richard Švéda.

K nejžádanějším značkám v zahraničí patří klasický a citrónový fernet a Vodka Amundsen. Posiluje také kategorie brandy a loni se začal prosazovat i bílý rum Key Rum White. „Smetanový likér Key Rum Cream získal ve slepé degustaci prestižního britského časopisu The Spirits Business titul Master. Okamžitě nás s poptávkou kontaktovala řada zahraničních obchodníků. Pomáhají nám i turisté, kteří si fernet z ČR odvážejí jako suvenýr, dodal Švéda.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).