Menu Zavřít

Stávková bublina

28. 11. 2005
Autor: Euro.cz

GLOSAOdboráři minulou sobotu na pražském Palachově náměstí demonstrovali na podporu přijetí novely zákoníku práce. A co podnikatelé? Podnikatelé nic. Nejdříve sice šéf Sdružení podnikatelů České republiky Bedřich Danda zavelel do útoku a slíbil na stejný den podnikatelskou protiakci, která hned na počátku dostala označení „stávka“.

**GLOSA

BRAND24

Odboráři minulou sobotu na pražském Palachově náměstí demonstrovali na podporu přijetí novely zákoníku práce. A co podnikatelé? Podnikatelé nic. Nejdříve sice šéf Sdružení podnikatelů České republiky Bedřich Danda zavelel do útoku a slíbil na stejný den podnikatelskou protiakci, která hned na počátku dostala označení „stávka“. K jeho iniciativě se však nepřidaly ostatní svazy a instituce zastupující podnikatele.

Protiakce odborářské demonstraci oslovila jen několik desítek podnikatelů a o formě jejich protestu nebylo do poslední chvíle rozhodnuto. Mohly to být bílé prapory na stávkujících firmách. Nebo přepravci mohli třeba na hodinu zastavit své autobusy, což by nejspíš v sobotu v poledne zase tolik nikoho nebolelo. Nakonec se žádná sobotní podnikatelská protiakce nekonala. Bublina prostě splaskla.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).