Menu Zavřít

Stavba nádraží nabírá zpoždění

20. 3. 2006
Autor: Euro.cz

Radnice v Hradci Králové vypíše v nejbližších dnech znovu tendr na stavbu nového autobusového nádraží v hodnotě asi půl miliardy korun. Z požadavků výběrového řízení přitom radnice vypustila podmínku týkající se prověření firem Národním bezpečnostním úřadem, kvůli které minulý tendr zrušil antimonopolní úřad.

Magistrát mohl proti verdiktu úřadu podat rozklad. Kvůli riziku velkého zdržení se ale radnice rozhodla pro úplně nový tendr. „Pokud by šlo vše hladce, vítěz by mohl být známý v květnu a stavba by mohla začít v létě,“ řekl náměstek primátora Josef Malíř. Pokud by se autobusový terminál nepodařilo dokončit do závěru roku 2007, přišlo by město o dotaci 62 milionů korun z fondů EU.

BRAND24

V prvním tendru zvítězilo konsorcium firem v čele se společností ŽS Brno, které nabídlo cenu 437 milionů korun bez daně z přidané hodnoty. Proti výsledku se ale k Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže odvolala společnost Skanska CZ, která skončila s cenou 459 milionů korun na druhém místě.

Krajské město dosud žádné klasické autobusové nádraží nemá a jeho výstavba je jednou z největších priorit radnice. Autobusy nyní odjíždějí od provizorních stání u vlakového nádraží a z nedaleké panelové plochy.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).