Menu Zavřít

Statistiky na greenu

15. 8. 2008
Autor: Euro.cz

Golf

BRAND24

Zpravodajský a komunitní portál GolfCzech.cz rozšířil službu Osobní golfové statistiky o přístup z mobilního telefonu. Přes mobilní aplikaci je kromě detailní analýzy hry přístupný i přehled všech golfových areálů v Česku a na Slovensku včetně počasí na hřišti.
Po bezplatné registraci na portálu je možné ukládat své golfové výsledky z mobilu či PDA ihned po úderu. Aplikace automaticky počítá nejen celkový výsledek, stableford body či počet puttů, ale také analyzuje, jak si hráč vede na odpališti, v překážkách či s jednotlivými holemi, u vybraných údajů včetně přehledných grafů.
Má to ale háček: pravidla používání mobilů na hřišti nepovolují. „Pokud není v podmínkách soutěže nebo místních pravidlech explicitně zakázáno používání mobilních telefonů, pak je možné telefon ke statistikám připojit,“ říká Dalibor Procházka, člen normovací komise EGA a jeden z nejvyšších rozhodčích v Česku. Hráč by se měl zároveň vyvarovat použití mobilu pro zjišťování polohy a vzdáleností, GPS informací či napovídání. Zástupci GolfCzech.cz doporučují každopádně vypnout u mobilu zvonění a před záznamem statistických dat si vyžádat souhlas spoluhráčů.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).