Menu Zavřít

Stále více miliardářů

11. 3. 2011
Autor: Euro.cz

Forbes

BRAND24

V nejnovějším žebříčku nejbohatších lidí světa, který sestavuje časopis Forbes, jsou stejně jako loni tři Češi. Podnikatel Petr Kellner se v něm s odhadovaným majetkem 9,2 miliardy dolarů (přes 160 miliard korun) umístil na 97. místě. Zdeněk Bakala obsadil se dvěma miliardami dolarů (35 miliard korun) 595. příčku, Andrej Babiš je s 1,1 miliardy dolarů (přes 19 miliard korun) na 1057. místě.
Petr Kellner si oproti loňsku „pohoršil“, přestože jeho jmění podle žebříčku Forbesu vzrostlo. Letošní seznam osob, jejichž majetek převýšil miliardu dolarů, obsahuje 1210 jmen, což je o dvě stovky více než před rokem.
Stejně jako loni je nejbohatším člověkem světa Mexičan Carlos Slim Helú s majetkem odhadovaným na 74 miliard dolarů (asi 1,3 bilionu korun). Na druhém místě je zakladatel Microsoftu Bill Gates a na třetím investiční magnát Warren Buffett.
Počet dolarových miliardářů podle Forbesu zřetelně vzrostl především v Asii a v Rusku. Nejvíc jich žije v Moskvě, až poté následuje dříve vedoucí New York.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).