Srdce vs. kantýna

22. dubna 2003, 00:00 - admin
22. dubna 2003, 00:00

Čeští lékaři poprvé použili umělé srdce. Poprvé nejen v České republice, ale i v postkomunistických zemích. Srdce, které zachraňuje lidské životy, stojí pět milionů korun. Bílá káva, rohlíky, polévka a guláš, které pacienti zkonzumují, přijde asi na stovku denně.

Čisté lůžkoviny asi na padesát korun. Vezměme tužku a papír. Budeme překvapeni, kolik takových srdcí by se dalo pořídit, kdyby si jídlo a čisté prádlo hradil v nemocnici každý sám.

Mohlo by vás zajímat

  • Rekola mění dopravu v českých městech

  • Roman Šmucler: Češky jsou posedlé zvětšováním prsou

  • Vinař Pavel Chrást: Víno se v Česku předražuje

  • Finance.cz pozvaly klienty na curling

  • Adam Hazdra: Třetina lidí je v práci nespokojených

  • Je o mě zájem, říká expremiér Jiří Paroubek v Euro TV

  • Pavel Ryba - muž, který Čechům prodá ročně tunu zlata

  • Majitel textilky Juta a senátor Hlavatý: V Senátu by…

  • Jan Hawelka: kavárenská hvězda z Mostu

Hry pro příležitostné hráče